Παρακαλώ περιμένετε...

Ο "ΙΝΔΙΑΝΟΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ

  • 25/09/2019

Του Θοδωρή Νικολάου

Ο Scottie Pippen ηταν ένας εξαιρετικός αθλητής και εξίσου εξαιρετικος παίκτης. Το alter ego του μεγάλου Michael Jordan, που μπορεί να μην πήρε τίτλους χωρίς αυτόν αλλά έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει αρκετά καλά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ έτσι κι αλλιώς. Οι περισσότεροι λοιπόν τον θυμούνται για τις αθλητικές του επιδόσεις, τα καρφώματα και τις φοβερές του άμυνες. Ωστόσο έχει μία μικρή ιστορία που τον συνδέει μέ την χώρα μας, η οποία είναι πάνω από όλα αυτά και που οι περισσότεροι αγνοούν.

Ο καταστρεπτικός σεισμός της Αθήνας της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, όπου ο τόπος μας μέτρησε δεκάδες νεκρούς και ζημιές στο λεκανοπέδιο Αττικής και πιο πολύ στη Δυτική Αττική, συνέπεσε με την παρουσία στην Ελλάδα του Scottie Pippen , ο οποίος ήταν καλεσμένος γνωστής φίρμας αθλητικών ειδών. Η επίσκεψη αυτή λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την ελληνική πρωτεύουσα κόντεψε να ματαιωθεί, ο ίδιος όμως επέμενε να έρθει και μάλιστα ζήτησε προς έκπληξη όλων να επισκεφθεί και τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκε τα Άνω Λιόσια (μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στη Δυτική Αττική και ήταν πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού) όπου πήγε σε ένα εκ των κλειστών γυμναστηρίων της περιοχής που καταστράφηκαν και συνομίλησε με τα παιδιά που μαζεύτηκαν παραμερίζοντας το φόβο τους από τη καταστροφή- το δήμαρχο της περιοχής αλλά και στελέχη του τοπικού συλλόγου ενώ ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να παίζουν και να μην φοβούνται.

Τα παιδιά του τοπικού συλλόγου Εύνικος Γ.Α.Σ ( από όπου και οι φωτό) οργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν του και έπαιξαν κι ένα pick up game με αυτόν ως θεατή. Και μην το υποτιμάτε αυτο καθώς δεν είναι ποτέ μικρό πράγμα το να δίνεις ελπίδα σε ανθρώπους που μόλις πρόσφατα ήρθαν αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις. Γι αυτό, όπως και για πολλά άλλα φυσικά, εκτιμάμε τον «Ινδιάνο» λίγο παραπάνω.

 

 

 

Σαν Σήμερα

15/05/1982

1982: Οι Los Angeles Lakers θα περάσουν στους τελικους "σκουπίζοντας" τους San Antonio Spurs. Προηγουμένως είχαν περάσει με sweap και από τους Phoenix Suns, και έγιναν έτσι η πρώτη ομάδα στην ιστορία με back to back sweap σε Best of 7 series.