Παρακαλώ περιμένετε...

Ο θριαμβος και η αυτοκτονια

  • 17/03/2018 -
    EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / BCL
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Του Νίκου Φετοκάκη

Του Νίκου Φετοκάκη

 

Η 8άδα του Τσάμπιονς Λίγκ έκλεισε με μια ελληνική ομάδα μέσα. Μάλιστα η ομάδα που τελικα προχώρησε δεν ήταν αυτή που όλοι περιμέναμε μετά τα πρώτα παιχνίδια. Η λογική έδειχνε πρόκρισή ΠΑΟΚ και αποκλεισμό της ΑΕΚ μετά την ήττα με 10 πόντους στο Μαρούσι. Δεδομένο όμως είναι πως εκεί που τελειώνει η λογική καμιά φορά ξεκινάει ο αθλητισμός...

Ο τίτλος γράφει για αυτοκτονία του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον αγώνα της Τουρκίας. Έτσι και αλλιώς η Καρσιγιάκα είναι πολύ δυνατή ομάδα. Σίγουρα όμως ο ΠΑΟΚ έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του στον πρώτο αγώνα αφου δεν δικαιολογείται σε καμιά των περιπτώσεων η κατάρευση του στο τελευταίο 5λεπτο και η απώλεια μιας διαφοράς 19 πόντων που φαινόταν χρυσάφι. Στην Τουρκία προσπάθησε να κατεβάσει όσο γινόταν τον ρυθμό να πάει το ματς σε λιγότερες επιθέσεις πράγμα που εν μέρει είναι σωστό σαν προσέγγιση, όμως για μια ομάδα σαν τον δικέφαλο του Βορρά που έχει εξαιρετικά επιθετικά όπλα μπορεί να αποδειχθεί και μπούμερανγκ όπως και έγινε. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ηττήθηκε με 12 πόντους,δεν μπόρεσε να κρατήσει το +6 που είχε από την Πυλαία και μοιραία θα παρακολουθήσει την υπόλοιπη διοργάνωση από την τηλεόραση.

Στην συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχει η ΑΕΚ που παρά την ήττα της με 10 πόντους στο ΟΑΚΑ έδειξε πως έχει μέταλλο και μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στην καλη της ημέρα. Έτσι και στην Τσεχία, σε έναν αγώνα run and gun από την αρχή ως το τέλος, η ομάδα του Σάκοτα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους 8 με τρομερό, σχεδον, buzzer beater του Πάντερ αφού πρώτα κατάφερε να γυρίσει από το -8 που βρέθηκε προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου αλλά και την ισοπαλία στο 35´. Ο Μάνι Χάρρις έκανε το παιχνίδι της ζωής του αυτό είναι δεδομένο όπως και ο Χάντερ που παίζει εκπληκτικά το pick & roll κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες

Ο στόχος του προέδρου Αγγελόπουλου που είναι το final 4 της διοργάνωσης πλέον πλησιάζει αφού στην ΑΕΚ έμεινε ένα εμπόδιο αυτό της Στρασμπούρ, ομάδα με την οποία έπαιξε και στους ομίλους και μάλιστα ηττήθηκε.

Ταπεινή άποψη είναι πως της ταιριάζει σαν αντίπαλος αφού παίζει και εκείνη τα ματς με πολλες επιθέσεις και καλό τρανζίσιον. Είναι βέβαιο πως ο κόουτς Σάκοτα θα είναι πιο διαβασμένος από το πρώτο παιχνίδι με την Νίμπουργκ όπου φάνηκε σαν να είχε γίνει μηδενικό σκάουτιγκ. Σίγουρα πάντως η ΑΕΚ μπαίνει... με τις μπάντες και καλή ψυχολογία στην 8άδα διεκδικώντας εκεί τις δικές της ελπίδες για το τρόπαιο.

 
 
 
 

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.