Παρακαλώ περιμένετε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ JORDAN

  • 30/07/2019

Από όλους τους παίκτες που παίξαν αντίπαλοι με τον Jordan, είτε ως συμπαίκτες είτε ως αντιπαλοι ίσως την μεγαλυτερη οργή του, γιατί μάλλον οργή θα έπρεπε να χαρακτηριστεί μερικές φορές η συμπεριφορά του, την βίωσε ο Bill Cartwright. Και όχι ως αντιπαλος αλλά ως συμπαίκτης.

Από όλους τους παίκτες που παίξαν αντίπαλοι με τον Jordan, είτε ως συμπαίκτες είτε ως αντιπαλοι ίσως την μεγαλυτερη οργή του, γιατί μάλλον οργή θα έπρεπε να χαρακτηριστεί μερικές φορές η συμπεριφορά του, την βίωσε ο Bill Cartwright. Και όχι ως αντιπαλος αλλά ως συμπαίκτης.

 

Τα βάσανα του συμπαθούς μα εσωστρεφούς ψηλού ξεκίνησαν ένα βράδυ του Ιουνίου του 1988 όταν από μία ανταλλγή βρέθηκε να παίρνει την θέση του Charles Oakley στο ρόστερ των Bulls. Δεν ήταν ποτε κακός παίκτης, ούτε κάτι το ιδιαίτερο αλλά την δουλειά του την έκανε. Απλά είχε την ατυχία να πάρει την θέση του αγαπημένου συμπαίκτη του MJ. Και εκεί ξεκινήσαν όλα. Εμφανώς ενοχλημένος που του έλειπε το “pitbull” του, ο GOAT ξεσπάει με κάθε πιθανό τρόπο στον φιλήσυχο ψηλό. Μιλάει συνεχώς προσβλητικά γι αυτόν, τον κοροιδεύει στα αποδυτήρια ενω του πετάει επίτηδες κακές πάσες για να δείξει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Κι όμως, ο υπομονετικός Bill, συνεχίζει μέρα με την μέρα να είναι εκεί. Με ή χωρίς γόνατο, καθώς τον ταλαιπωρεί στα όρια της αδυναμίας ακόμη και να σταθεί όρθιος. Τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, όταν ο MJ, ασκεί ένα freeze out ( εμπνευσμένο από την αντιμετώπιση του Isiah απέναντί του στο πρώτο του All Star), κατά το οποίο κανείς δεν πασάρει την μπάλα στον Cartwright στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Μέχρι που μία μέρα, ο συνήθως σιωπηλός ψηλός, θα πάρει τον Jordan σε μία γωνία και με πλήρη απουσία φόβου θα του πει πως «Αν συνεχίσει να λέει τέτοια πράγματα γι αυτόν, θα του κόψει το μπάσκετ».

 

Λίγο η αντίδραση του Cartwright, κάτι που ο θερμόαιμος σούπερσταρ δεν είχε συνηθίσει, λιγο οι μεγάλες προσπάθειες του Phil Jackson, θα οδηγήσουν σε μία εξομάλυνση της κατάστασης. Πόσο μάλλον όταν ο βετεράνος ψηλός θα υποβληθεί σε μια επέμβαση και θα εμφανιστεί πολύ βελτιωμένος την επόμενη σεζόν. Με τον καιρό, ο ένας αποδέχεται τα κουσούρια και την προσωπικότητα του άλλου και ακόμη και αν δεν μπορούν να είναι φίλοι, μπορούν να είναι συμπαίκτες. Και μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Στην τρίτη τους χρονιά μαζί, θα κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα, με τον Bill να είναι βασικός, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη δύο. Συνολικα, ο Medical Bill” αγωνίστηκε στους Ταύρους για 6 σεζόν κατακτώντας 3 δαχτυλίδια, ενώ στο ΝΒΑ για 16. H δε χάρη του έφτασε μέχρι τα γήπεδα της Ιαπωνίας με την ιδιότητα του προπονητή. Σίγουρα όμως, από όλα τα κατορθώματά του, το πιο μοναδικο ήταν ότι ήταν ο «άνθρωπος που στάθηκε απέναντι στον  Jordan». Και αυτό για όσους ξέρουν, τα λέει όλα.

 

Σαν Σήμερα

18/04/1966

1966: Ο Red Auerbach αποσύρεται και ο Bill Russell αναλαμβανει χρέη παικτη-προπονητής. Ως προπονητής θα προσθέσει ακόμη δύο δαχτυλίδια στην ήδη πλούσια συλλογή του.