Παρακαλώ περιμένετε...

Οι σκεψεις Κασαπιδη για την επανεναρξη του ερασιτεχνικου αθλητισμου

  • 21/03/2021 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ / ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Mέσω του προσωπικού του λογαρισμού στο facebook, o προπονητής της ανδρικής ομάδας της Δόξας Λευκάδας, Θανάσης  Κασαπίδης εξέφρασε με επιχειρήματα το σκεπτικό του για την επανέναρξη όλων των πρωταθλημάτων, τον τρόπο ολοκλήρωσής τους αλλά και το άνοιγμα των ακαδημιών.

Αναλυτικά, η θέση του coach: 

«Μια ακατέργαστη σκέψη..

Τύπου λέω εγώ τώρα..

Δεν θα μπω στην συζήτηση " στην α1+α2 δεν κολλάει.. πιο κάτω κολλάει" νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε την χαζομάρα του πράγματος.

1) Οι ακαδημίες όλων των αθλημάτων πρέπει να ανοίξουν ΤΩΡΑ. Έχουν μιλήσει επιστήμονες επ αυτού δεν θα επεκταθω.

2) Η δικαιολογία κ η πιπίλα, δεν προλαβαίνουμε να τελειώσουμε τα πρωταθλήματα.. Παρακαλώ να σταματήσει.

Τα πρωταθλήματα τελειώνουν στον Μάιο, γτ πρέπει να ετοιμαστούν οι αθλητές των εθνικών ομάδων κ να ξεκουραστούν οι αθλητές που είχαν μια γεμάτη χρονιά.

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Οι αθλητές δεν παίξανε φέτος καθόλου. Δεν έχουν ανάγκη από ξεκούραση. Ίσα ίσα τους κούρασε η αποχή απ' την καθημερινότητα τους κ τους έπληξε σωματικα, ψυχολογικα, νοητικα, συναισθηματικά και οικονομικά.

Επίσης στις χαμηλότερες κατηγορίες κ τον "ερασιτεχνικό" αθλητισμό, κατά μεγάλη πλειοψηφία δεν εχουν οι ομάδες διεθνείς παίκτες. Όταν λέω μεγάλη πλειοψηφία, θα τολμήσω χωρίς να το ψάξω να πω, πως το ποσοστό μπορεί να είναι 97,5%

Τι θα γίνει δλδ αν τελειώσουν τα φετινά πρωτάθλημα, έστω κ στο φορμάτ του ενός γύρου, μόνο με τα εναπομείναντα παιχνίδια??

Τι θα γίνει δλδ αν τελειώσουν τα πρωταθλήματα 15-25 Ιουνίου?

Θα σας πω εγώ τι θα γίνει.

Αθλητές προπονητές ( διαιτητές κριτές) κ διάφοροι "ερασιτέχνες" που ζουν απ' τον αθλητισμό ή βοηθάνε το σπίτι τους οικονομικά, θα πληρωθούν 2-3 μισθούς.

Οι ομάδες δεν θα πληρώσουν 6-7 μισθούς αλλά μόνο 2-3.

Διοικήσεις σοβαρές που έβαλαν λεφτά δεν θα χάσουν την επένδυση τους, κ το άθλημα δεν θα χάσει ίσως ανθρώπους που έχουν μεράκι για το άθλημα.

( Δεν συζητώ καν για κάποιες σοβαρές ομάδες που έχουν πληρώσει είτε μέσω προκαταβολών, είτε μέσω μηνιατικων τους αθλητές τους, για πάνω από 2 μήνες. Δλδ αυτοί που είναι σοβαροί άνθρωποι κ στήριξαν το άθλημα κ τους παίκτες τους, ας τους τιμωρήσουμε.. με το να χάσουν τα λεφτά τους. Μπράβο... Σπουδαία επιλογή )

Θα υπάρχουν ανόδου κ πτώσεις, ώστε το καλύτερο πρωτάθλημα της ΕΟΚ (Α2) να μην γίνει παρωδία. Δεν πρέπει να αφήσει η ΕΟΚ το πρωτάθλημα βιτρίνα που έχει να ξεφτυλιστει.

Με τις πτώσεις θα αποσυμφορηθεί κ το τερατουργημα της Γ εθνικής. Με τους 6 ομίλους. 

3) το μεγάλο πρόβλημα όλων με τα rapid test.

Είχα τοποθετηθεί απ' την αρχή , πως αυτό δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα για τις ομαδες γτ λύση θα έβρισκαν. Είτε με μια μικρή μείωση των απολαβών αθλητών - προπονητών , τύπου 10%. Είτε με σοβαρές κινήσεις κ λύσεις απ' τους οικείους δήμους τους, κ ιδιωτικά ιατρεία.

Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία όμως. Με 1 τεστ για όλους την εβδομάδα δωρεάν απ' το κράτος.

Άρα πάει κ αυτό.

Εκτος αν δεν βολεύει κάποιους να γίνονται μαζικα τεστ στον αθλητισμό, γτ ο δείκτης θετικοτητας είναι πολύ μικρός/μικρότερος απ' της υπόλοιπης κοινωνίας .

Δεν μας φταίει η ταλαιπωρημένη κοινωνία κ ο κόσμος εκεί έξω. Ούτε στρέφω με αυτή μου την σκέψη , το πιστόλι άλλου. Ούτε καν μπαίνω σε σύγκριση αθλητισμου-κοινωνιας.

Απλά λέω πως οι αθλητές , ξερουν-εχουν μάθει να πειθαρχούν κ πως αν το αντίτιμο για να επιστρέψουν στην ζωή τους κ την δουλειά τους, θα ήταν μια λίγο πιο απομονωμένη ζωή, θα το έκαναν.

Ο αθλητισμός είναι ένα απ' τα λίγα κομμάτια της κοινωνίας που αποβάλλει έστω κ σε μικρό βαθμό, τα παράσιτα που έχει μέσα του. Οι παθογένειες δεν έχουν θέση στον αθλητισμό. Οι καταστάσεις που δεν έχουν κ δεν βγάζουν υγεία δεν έχουν θέση στον αθλητισμό.

Ένα πρόχειρο ακατέργαστο επίσης "καλεντάρι" για τις χαμηλότερες κατηγορίες

Έναρξη προπονήσεων 12 Απριλίου,

Έναρξη πρωταθλημάτων 9 μαϊου

5 αγώνες τον Μάιο ( 4 Κυριακές και 1 Τετάρτη ) 

Λήξη πρωταθλήματος 13 Ιουνίου ( 2 Κυριακές και 1 Τετάρτη )

Αυτό είναι μια σκέψη για φορμάτ 8 αγώνων που είναι ας πούμε για τον δικό μας όμιλο Β εθνικής.

Άλλωστε δεν νομίζω να υπάρχει πρωτάθλημα Β ή Γ εθνικής με περισσότερους από 10 αγώνες.

Λέω εγώ τώρα.......»

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.