Παρακαλώ περιμένετε...

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕς ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

  • 12/01/2019

Μία μικρή αναφορά σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ή περίεργες ιστορίες που συνοδεύουν του παίκτες του ΝΒΑ έξω από τις τέσσερις γραμμές.

Σήμερα λέμε να ασχοληθούμε με μερικές ιστορίες που αφορούν μεγάλους σταρ του NBA και περίεργες καταστάσεις που τους έχουν συμβεί.

 

Πρώτος και καλύτερος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον μεγάλο Sir Charles Barkley, ο οποίος σε μία φασαρία σε ένα μπαρ, κατά το σύνηθες του, πέταξε τον -προφανώς κοντύτερο και ακόμα πιο προφανώς λιγότερο δυνατό-  «αντίπαλο» του από το παράθυρο. Όταν Αργότερα οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν άμα έχει μετανιώσει για αυτό, κλασικός και πάλι Τσαρλς, τους απάντησε «Βεβαίως και έχω μετανιώσει γιατί βρισκόμασταν μόλις τον πρώτο όροφο».

 

Ομολογουμένως από τα καλά παιδιά του NBA, ο James Worhty έχει στιγματιστεί κατά κάποιο τρόπο ,καθώς ήταν οι συνήθεις πρακτικές του NBA να γίνεται αυτό, με καταδίκη από το ηθών. Τι έγινε? Μερικές ώρες πριν από τον αγώνα των Lakers με τους Houston Rockets, για να σκοτώσει την ώρα του άνθρωπος πήρε δύο ιερόδουλες από το δρόμο. Το κακό ήταν ότι οι συγκεκριμένες ιερόδουλες ήτανε undercover αστυνομικίνες και με κάποιο τρόπο, ο superstar βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Πολύ σύντομα πλήρωσε την εγγύηση του, που ήταν γύρω στα 500 δολάρια, αφέθηκε ελεύθερος, κατέφτασε περίπου στη δεύτερη περίοδο στο γήπεδο και μέσα σε επεφημίες πέτυχε 24 πόντους.

 

 

Το 2010 ήταν μεγάλο καλοκαίρι για το NBA καθώς αφορούσε την πρώτη the decision του βασιλιά Lebron James. Όταν αυτός υπέγραψε στους Miami Heat,  και έκανε την “μεγάλη Τριάδα” όπως θα λέγαμε κατά τη μετάφραση του «Big three» μαζί με τον Wade και τον Bosh, ο Jason Terry ένας εξαιρετικός συμπαίκτης και πολύ γνωστός για τα τρίποντα του χάραξε στο μπράτσο του χεριού του το Larry O'Brien Trophy. Δηλαδή το πρωτάθλημα του NBA . Oι συμπαίκτες του δεν θα μπορούσαν παρά να τον περάσουν για τρελό. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, η αρμάδα των Mavericks του Mark Cuban με μπροστάρη τον - Ίσως καλύτερο ευρωπαίων των εποχών - Nτιρκ Nοβίτσκι σηκώνει το πρωτάθλημα. Έτσι το τατουάζ του Jason Terry μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πλέον προφητικά στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.

 

Έχουμε ξανά αναφερθεί στο All Star Game του 2001 ως ένα από τα καλύτερα που έχουν γίνει ποτέ. Εκεί ο Allen Ιverson τα έβαλε μόνος του σχεδόν με ολόκληρη την ομάδα της Δύσης  και εν τέλει την κέρδισε. Όλοι ξέρουμε του Allen iverson τα σχετικά προβληματικός χαρακτήρας. Επίσης όλοι ξέρουμε ότι σε εκείνο το All Star Game το είχε πάρει πολύ προσωπικά και έκανε πραγματικά απίστευτα πράγματα. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν ξέρουν, είναι ότι ο βραχύσωμος γκαρντ, τις τρεις τελευταίες μέρες πριν από αυτό το All Star Game δεν κοιμήθηκε καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα καθως πέρα από την έλλειψη ξεκούρασης εκανε ολοήμερα αλλά  και ολονύχτια πάρτι με αποτέλεσμα να φτάσει στο γήπεδο ξύπνιος για τουλάχιστον δύο μερόνυχτα. Κάποιοι άνθρωποι είναι απλά ευλογημένοι και μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

 

 

Ο Stefan Marbury ήταν πάντα ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας.  Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αστείρευτο ταλέντο του. Ένα ταλέντο που του επέτρεψε να έει μία πολύ αξιοπρεπή παρουσία στο ΝΒΑ. Έπειτα από μερικές πολύ καλές ομολογουμένως χρονιές, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να ψάξει την τύχη του στην Κίνα. Αυτό το ξέρουν όλοι.  Όπως και πολλοί θυμούνται το κλάμα του Στέφανου, όταν κατάλαβε ότι τελειώνει με το μπάσκετ και ήθελε να επιστρέψει στο ΝΒΑ ,  παραδεχομενος ότι έχει κάνει πολλά λάθη στην ζωή του. Αυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν, είναι ότι ο Stephon,  στην μακρινή ανατολή και ιδιαίτερα στην Κίνα είναι ένα είδος Θεού του μπάσκετ. Λατρεύτηκε και λατρεύεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παίκτη, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και υπάρχει τουλάχιστον ένα άγαλμα του. Συν τοις άλλοις, υπάρχει μία μουσικη μπάντα με το όνομά του αλλά και ένα μιούζικαλ που περιγράφει την ζωή του. Έτσι μόνο για την ιστορία, στο τελευταίο του παιχνίδι στην Κίνα, σε ηλικία σαράντα ενός ετώ,ν όπου και οδήγησε την ομάδα του σε ακόμη ένα πρωτάθλημα, ο συγκινητικός λόγος του έκανε ακόμα και τις cheerleader να κλάψουν. Το δε κοινό, παραληρούσε φωνάζοντας “Ma Buli, M-V-P!”. Μέχρι και κινέζικα θα μάθετε δίπλα μας.

 

Από τις πλέον αστείες ιστορίες στον κόσμο του NBA που έχουνε να κάνουνε με επιχειρηματίες αλλά και με τη δημιουργία franchise, είναι η αγορά των Ντάλας Μάβερικς το 1978 από τον επιχειρηματία John Carter. Στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με το μπάσκετ όπως δεν είχε και γυναίκα του. Ωστόσο ο μεγάλος επιχειρηματίας σε κάποια στιγμή, έκανε το λάθος να υποσχεθεί στη γυναίκα του ότι θα της αγοράσει μία ομάδα μπάσκετ. Ένας σωστός άντρας κρατάει πάντα τις υποσχέσεις του Ακόμη και αν αυτές του κοστίζουν 12 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Ο Michael Jordan ήταν ο πιο dominant περιφερειακός παίκτης που έχει παίξει ποτέ μπάσκετ. Αυτό που τον ξεχωρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήτανε η ανταγωνιστική του φύση. Κάτι ακόμα βέβαια που τον ξεχωρίζει ήταν οι τεράστιες παλάμες του.  Με τον Scottie  Pippen είχαν κάνει ένα φοβερό δίδυμο παικτών, ίσως το πιο γνωστό στην ιστορία του NBA. Και φυσικά ο μεγάλος MJ ήταν παντού πρώτος. Ήταν όμως παντού? Υπάρχουν φήμες και μία μικρή ιστορία ότι ο” μεγάλος ινδιάνος” έβγαινε με τη Μαντόνα οπότε η ομάδα έπαιζε στο Los Angeles. Επίσης Υπάρχουν φήμες ότι ήταν πάρα πολύ προικισμένος από τη φύση στα αντρικά θέματα. Κάποια στιγμή ο Τζόρνταν μην μπορώντας να δεχτεί την ήττα, πλησίασε την πασίγνωστη ποπ τραγουδίστρια και της είπε ότι «μπορεί να την ικανοποιήσει καλύτερα από τον αγαπημένο του συμπαίκτη». Η απάντησή της ήταν ένα ξεκάθαρο «Με τίποτα.» Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή δεν μπορούμε να τα κερδίσουμε όλα Mike.

 

Ο Gilbert Arenas ήταν ένα από τα πιο ταλαντούχα guard κατά τη δεκαετία του 2000 στο NBA. Όσοι παίζανε ηλεκτρονικά παιχνίδια θυμούνται τα τεράστια rankings του πάρα πολύ καλά. Παράλληλα όμως ήταν και λίγι ιδιαίτερος χαρακτήρας. Έτσι το 2009 αφού μάλωσε σε ένα παιχνίδι στα χαρτιά με το συμπαίκτη του  Javaris Crittendon του είπε «κανονικά παίζω με όπλα». Ο συμπαίκτης του δεν μάσησε και του απάντησε ακριβώς το ίδιο ότι «παίζει και αυτός με όπλα» δηλαδή.  Αυτό οδήγησε μερικές μέρες μετά το μεγάλο Gilbert να φτάσει στο γήπεδο με τέσσερα όπλα, και να ζητήσει από το συμπαίκτη του «να διαλέξεις το όπλο του». Ευτυχώς δεν έγινε κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι με όπλα. Ιστορία βέβαια αυτή έκανε το γύρο των media, η καριέρα του Arenas πήρε την κατιούσα ενώ ο συμπαίκτης του,  Javaris Crittendon, καταδικάστηκε μετά από μερικά χρόνια, σε εικοσαετή κάθειρξη για δολοφονία. Συμβαίνουν περίεργα πράγματα στο μαγικό κόσμο του NBA.

 

Mine από τις πιο γνωστές όμως έξωγηπεδικές ιστορίες του NBA είναι αυτή του Paul Pierce. Ο άσσος τον Boston celtics διανύοντας την τρίτη του σεζόν με τους Κέλτες και όντας μόλις 22 χρονών, σε έναν καυγά θα δεχτεί ένα μπουκάλι στο κεφάλι και 11 μαχαιριές. Αν είμαστε λογικοί θα καταλάβουμε ότι αυτό είναι αρκετό όχι απλά να κόψει την καριέρα κάποιου αλλά να τον σκοτώσει. Αυτό όμως ισχυει για οποιονδήποτε άλλον. Ο Pierce,  όχι μόνο επέζησε αλλά την επερχόμενη σεζόν η οποία ξεκινούσε περίπου ένα μήνα μετά από το περιστατικό, έπαιξε και στα 82 παιχνίδια. Σίγουρα θέλει και τύχη αλλά θέλει και καρδιά.

 

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.