Παρακαλώ περιμένετε...

Ναι ρε ΑΕΚ!!!

  • 05/04/2018 -
    EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / BCL
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Του Νίκου Φετοκάκη

Σε αυτό το κιτρινόμαυρο φετινό ταξίδι τα σημάδια είναι πολλά και οι συμπτώσεις ακόμα πιο πολλές! Όταν χάνεις με 10 πόντους σε νοκ-άουτ ζευγάρι αγώνα εντός έδρας και καταφέρνεις με μπάζερ-μπίτερ να παίρνεις την πρόκριση εκτός, είναι ένα σημάδι. Διαβολική όμως σύμπτωση βγαλμένη από τα βιβλία της Ιστορίας είναι ότι ο δικέφαλος προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ την ημέρα που 50 χρόνια πρίν ο Αμερικάνος, ο Ζούπας, ο Τρόντζος και τα λοιπά θηρία της εποχής σήκωναν την πρώτη ελληνική κούπα στο Καλλιμάρμαρο.

Η ΑΕΚ λοιπόν βρίσκεται στο final four του champions league που κατά πάσα πιθανότητα θα διαξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Έφτασε εδώ χωρίς να χάσει από την Στρασμπούργκ στην φάση των 8 αφού μετά την νίκη της στο ΟΑΚΑ έφερε ισοπαλία στην Γαλλία, αλλά ουσιαστικά χωρίς να κινδυνεύσει και ιδιαίτερα σε αυτήν την φάση. Ο Σάκοτα δείχνει να έχει βρει τις ισορροπίες στο ρόστερ μετά και τον ερχομό του Πάντερ αλλά και τις προσθήκες του κομβικού Βασιλόπουλου αλλά και του εξαιρετικού φίνισερ Χάντερ και η ομάδα ρολάρει σωστά. Αυτό συνέβη και μέσα σε μια έδρα που συνήθως είναι κατηφορική για την ομάδα του Κολέ. Η ΑΕΚ παρέμεινε ψύχραιμη, έβαλε μεγάλα σουτ και όλες τις ελεύθερες βολές στο τέλος και δικαιότατα πανηγύρισε την πρόκρισή της.

Έμειναν άλλα δύο ματς. Πρώτα ο ημιτελικός με μια εκ των ΜούρθιαΛούντβιγκσμπουργκ και Μονακό. Ίσως στην προκειμένη φάση πιο βατή κλήρωση θα ήταν αυτή με τους Ισπανούς. Η Μονακό είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα με καλούς σκόρερ ενώ αντίστοιχα οι Γερμανοί παίζουν εντυπωσιακά και σε άμυνα και σε επίθεση χωρίς να έχουν τα πολύ μεγάλα ονόματα. Το σίγουρο είναι πως η κατάσταση είναι στα χέρια της ΑΕΚ πλέον, ιδιαίτερα αν η τελική φάση επιβεβαιωθεί πως θα γίνει στην Αθήνα όπως εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί ο κ.Αγγελόπουλος, αλλά και αγωνιστικά ο δικέφαλος δείχνει να έχει περιορίσει κατά πολύ τα κενά διαστήματα που χαρακτήριζαν τα παιχνίδια του ως τώρα και δείχνει πως έχει βρει στο πρόσωπο του Πάντερ τον παίκτη που θα πάρει τα σουτ την ώρα που η μπάλα ζεματάει.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η περίοδος μετά το Πάσχα αναμένεται να είναι ξεχωριστή για το ελληνικό μπάσκετ ελπίζοντας όλοι μας οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε final-four ευρωπαικών διοργανώσεων να είναι τουλάχιστον δύο,περιμένοντας έστω και μια ομάδα μας να πάει στο Βελιγράδι.

 
 
 

Σαν Σήμερα

29/03/1945

1945: Γεννιέται ο Walt Frazier. O επονωμαζόμενος και Clyde the Glyde. Ένας από τους καλύτερους guard όλων των εποχών, που οδήγησε τους Knicks στα δύο μοναδικά μέχρι σήμερα πρωταθλήματά τους στις αρχες της δεκαετίας του 70'.