Παρακαλώ περιμένετε...

Μια Ευρωλιγκα... made in Lietuva.

  • 02/02/2018 -
    EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Euroleague
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Η Ζαλγκίρις είναι παραδοσιακά μια..σταθερα στην Ευρωλίγκα. Η φετινή της εικόνα όμως έχει την σφραγίδα δύο ανθρώπων που έχουν πολύ μπάσκετ μέσα τους. 

Του Νίκου Φετοκάκη

Η Ζαλγκίρις είναι παραδοσιακά μια..σταθερα στην Ευρωλίγκα. Η φετινή της εικόνα όμως έχει την σφραγίδα δύο ανθρώπων που έχουν πολύ μπάσκετ μέσα τους. Προσωπικά τους θεωρώ MVP της φετινής , εώς τώρα , διοργάνωσης. Ασφαλώς μιλάω πρωτίστως για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αλλά και για το κομπιούτερ Κέβιν Πάνγκος.

Ο μεν πρώτος έχει δημιουργήσει μια ομάδα μοντέλο που αποτελείται από παίκτες με ξεκάθαρους ρόλους στο παρκε , αθλητικούς και με τεράστια προπονητική επιρροή αφου δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί θαυμάσαμε κάποιο play που βγήκε από το πινακάκι του σε μια ειδική κατάσταση μετά από ταιμ άουτ.

Σύνολο που έχει μάθει να νικάει η έστω να ναι μέσα στο παιχνίδι κόντρα σε πολύ πιο πλούσιες ομάδες είτε το ματς πάει σε λίγες επιθέσεις είτε σε έναν πιο τρελό ρυθμό όμως πχ χθες με την Μακάμπι που σκόραρε παρά ένα 100 .

Κάποτε ένας αναγνωρισμένος προπονητής είχε πει πως καλός προπονητής στο υψηλό επίπεδο είναι αυτός που θα επιλέξει τους σωστούς αμερικανούς. Γουάιτ και Ντέιβις έχουν αποδειχθεί ως τώρα εξαιρετικά εργαλεία όπως και ο Τουπάν ο οποίος δεν είναι μεν Αμερικάνος αλλά είναι ένα τρομερά αθλητικό παιδί.

Βάλε και τον ..αειθαλή πρώην Πάνθηρα ( έπαιξε στον Πανιώνιο) Καβαλιάουσκας και τον..άχαστο από τα 5-6 μέτρα σουτέρ Μίσιτς φτιάχνεις μια τετράδα μή γηγενών αθλητών που ο καθένας είναι ένα χρησιμότατο γρανάζι για την μηχανή του κόουτς..

Σε όλους αυτούς προσθέτεις και τον μπόμπερ Μιλάνκις , το πολυεργαλείο Ουλάνοβας και ένα από τα πιό «αδικημένα” τεσσάρια της Ευρώπης τον Γιανκούνας και το γλυκό έδεσε !

Ασφαλως όλο αυτό το οικοδόμημα δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί αν δεν υπήρχε ο μαέστρος του παρκέ που λέγεται Κέβιν Πάνγκος. Το παιδί αυτό που είμαι βέβαιος του χρόνου θα παίζει σε μια από τις 5-6 μεγάλες ( πλούσιες ) ομάδες της διοργανωσης είναι ένα τρομερά μοντέρνο πόιντ γκαρντ με εντυπωσιακή οικονομία στον τρόπο παιχνιδιού του . Ένας τύπος που δεν σου γεμίζει το μάτι σαν εικόνα αλλά έχει σε κάθε ματς το double - double στο τσεπάκι του με πόντους και ασίστ. Κατ εμέ είναι και ο πολυτιμότερος , συγκριτικά , της διοργάνωσης εώς τώρα.

Η Ζάλγκιρις είναι ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις και μέσα και έξω από τις 4 γραμμές αφού οι φίλαθλοί της την ακολουθούν παντού . Δεν ξέρω αν αυτό θα έχει και εξίσου δυναμικό αύριο αφού Σάρας και Πάνγκος δύσκολα θα μείνουν σίγουρα όμως όποιος πέσει μαζί τους στο final8 θα τα βρει μπαστούνια . Μην ξεχνάμε πως έχει νικήσει Ολυμπιακό και Φενέρ και με τον Παναθηναικό έχει 1– 1 αφου τον κέρδισε καθαρά στην Λιθουανία και έχασε σε παράταση στο ΟΑΚΑ αφου επέστρεψε απο -20 !

Οι μόνες πολύ καθαρές ήττες της ήταν απο τους δύο Ισπανούς ( Ρεάλ και τον κακό της δαίμονα Μπασκόνια ) . Όσο μακριά και να ..μην πάει πάντως, είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον αγωνιστικό project της φετινής διοργάνωσης με τους δύο MVP των φτωχών στις τάξεις της.
 
 
 

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.