Παρακαλώ περιμένετε...

ΜΑΝΟΥ: Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ

  • 31/03/2019

Του Γιώργου Καρούλια

"O Manu έπαιξε στην ομάδα της πόλης μου, την Virtus Bologna, και ήταν ο απόλυτος σταρ της ομάδας. Έκανε πάταγο στην πόλη. Συνεπώς όταν κλήθηκα στην ομάδα, ήθελα να τον συναντήσω και να δω τι άνθρωπος είναι. 'Πως είναι να παίζεις με τον ήρωά σου?' σκέφτηκα, θα το ανακάλυπτα σύντομα.

Κάτι που νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν για τον Manu είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ θετικό άνθρωπο. Θέλει το καλύτερο για τους συμπαίκτες του, και στα δύο χρόνια που έπαιξα με τον Manu, με προπονούσε συνέχεια. Με έμαθε να κινούμαι με τη μπάλα, κάτι που δεν είχα κάνει πολύ στη Virtus. Ήμουν ήδη πολύ καλός στο να κινούμαι χωρίς τη μπάλα, ώστε να βρω ένα καλό σουτ, αλλά ο Manu μου δίδαξε κόλπα που ούτε είχα σκεφτεί ποτέ μου. Για να το θέσω απλά, ο Manu είναι ένας πρωταθλητής.

 

Ένα άλλο πράγμα που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν είναι η συγκέντρωσή του και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Θα είμαι ειλικρινής, οι προπονητές και το προσωπικό μας δίνουν πολλές πληροφορίες για την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε, και κάποιες φορές οι πληροφορίες αυτές μας διαφεύγουν. Συμβαίνει στους περισσότερους και είναι σύνηθες, γιατί υπάρχουν πολλοί παίκτες στο πρωτάθλημα και πολλά στο μυαλό μας ήδη. Είναι δύσκολο να τα θυμάσαι συνέχεια.

 

Όχι για τον Manu. Θυμόταν τα πάντα, λες και ξενυχτούσε να απομνημονεύει κάθε δυνατή πληροφορία για την αντίπαλη ομάδα. Όταν έπαιξα ξανά με τον Manu στο San Antonio, το πήγε σε άλλο επίπεδο στα Playoffs. Μια φορά, δεν θυμάμαι ποιον μάρκαρα, αλλά ήταν ένας παίκτης από τον -βαθύ- πάγκο που κανένας δεν περίμενε να παίξει. Κερδίζαμε το παιχνίδι, και εκείνος πήγε στη γωνία και έβαλε ένα τρίποντο.

'Marco!' φώναξε ο Manu. Ήξερα ότι έκανα κάτι λάθος, αλλά δεν μπορούσα να το εξηγήσω. 'Δεν ξέρεις ότι αυτός ο τύπος έχει το τρίποντο από τις γωνίες? Κάνε close out!'

Ξέρει τα πάντα, για τον οποιονδήποτε, ακόμα και για παίκτες που δεν παίζει να αντιμετωπίσει. Αυτός είναι. Αυτός είναι ο Manu. Πως είναι ακόμα στο πρωτάθλημα αναρωτιέστε? Γιατί ακόμα είναι έτσι. "

 

Marco Belinelli για τον Manu Ginobili

 

 

Σαν Σήμερα

24/04/1963

1963: Ο Bob Cousy δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα των Celtics, στην νίκη της ομάδας του επί των Lakers με 112-109, που έδωσε το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους Κέλτες.  Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελευταιο του παιχνίδ γενικά καθώς αγωίστηκε για 7 παιχνίδια ως παίκτης προπονητής με την φανέλα των Cincinatti Royals την σεζόν 1969-70.