Παρακαλώ περιμένετε...

Λιγη κουβεντα για Champions League

  • 12/03/2018 -
    EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / BCL
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Του Νίκου Φετοκάκη

Του Νίκου Φετοκάκη

 

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ,με όποια σειρά θέλετε, βρίσκονται και οι δύο στους 16 της διοργάνωσης που μπορεί να μην έχει την αίγλη της Ευρωλίγκας ή ακόμα και του Γιούροκαπ, έχει όμως το δικό της ενδιαφέρον.

Πριν τα πρώτα παιχνίδια ο δικέφαλος του Νότου φιλοδοξούσε να φτάσει στο φάιναλ φορ και μάλιστα ο χρηματοδότης της ο κύριος Αγγελόπουλος είχε σκοπό να θέσει υποψηφιότητα να διοργανώσει και το φάιναλ φορ σε περίπτωση που η ΑΕΚ έφτανε σε αυτό, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που κρατάει εξ' αρχής μια πιο χαλαρή αντιμετώπιση για την διοργάνωση. Όχι ότι αυτή η φιλοδοξία της ομάδας του Σάκοτα έπαψε, όμως τα τεκτενόμενα στα ματς της Τρίτης και Τετάρτης έφεραν τον ΠΑΟΚ πολύ πιο κοντά στους 8 από την ΑΕΚ . Οι δυό τους αγωνίστηκαν, εντός έδρας με Νίμπουργκ οι κιτρινόμαυροι, με Καρσίγιάκα οι ασπρόμαυροι.. Οι μεν ηττήκαν και πρέπει πλέον να καλύψουν μέσα στην Τσεχιά μια διαφορά 10 πόντων που έχασαν σε αντίθεση με τους δε που έχουν να υπερασπιστούν το +6 από το παλατάκι.

Με 98 πόντους παθητικό ιδιαίτερα στην έδρα σου, δεν μπορείς εύκολα να νικήσεις. Είναι γνωστό πως η ΑΕΚ δεν φορτσάρει και πολύ στον τομέα αυτόν αλλά άλλο πράγμα τούτο και άλλο να αφήνεις ελεύθερα τα περιφερειακά σουτ σε μια ομάδα που ζεί και πεθαίνει με αυτό όπως η Νίμπουργκ. Ο κόουτς Σάκοτα σε αυτό το ματς έδειξε αδιάβαστος. Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα που με την παρουσία πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ ,ο δικέφαλος όσο περνούσε η ώρα έχανε επαφή με το ματς. Όχι τόσο με το σκορ αλλά με τον ρυθμό του αγώνα. Χαρακτηριστική είναι η μηδαμινή βοήθεια από τους έλληνες παίκτες που στο σκοράρισμα παρέμεινε σε μονοψήφιο αριθμό για όλους μαζί. Εντάξει, οι Τσέχοι έκαναν εξωπραγματικό παιχνίδι και δύσκολα θα το επαναλάβουν στο δεύτερο ματς αλλά πλέον η ομάδα του Σάκοτα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να καταφέρει να κυνηγήσει το στόχο που έχει θέσει ο πρόεδρος για συμμετοχή στο φάιναλ φορ.

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Δικέφαλος παρά την νίκη του επί ενός δυνατού αντιπάλου πρέπει να είναι δυσαρεστημένος και εξηγούμαι. Όταν σε διπλούς αγώνες καταφέρνεις να φτιάξεις διαφορά 20 πόντων εγκληματείς για την προσπάθειά σου να χάνεις τα 3/4 αυτής μεσα σε ούτε 5 λεπτά. Η ομάδα του κόουτς Παπαθεοδώρου ,η οποία πλέον διαθέτει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ με και με την προσθήκη του Πέτεγουέι είχε τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Έφτιαξε διψήφιες διαφορές, δυστυχώς όμως στο τέλος τα θαλάσσωσε αφού έκανε πολλά λάθη και στις 2 πλευρές του παρκέ. Το +6 δεν είναι ασφαλείας όπως θα έμοιαζε το +19 που είχε προς το τέλος σίγουρα όμως τον καθιστά φαβορί αφου παίζει με μια ομάδα καλή μεν που δεν αποτελεί φόβητρο δε.

 

 
 
 

Σαν Σήμερα

23/04/1969

1969: Ο Jerry West θα σκοράρει 53 πόντους στην νίκη των Lakers επί των Celtics με 120-118. Θα γίνει έτσι ο γκαρντ με τους περισσότερους πόντους σε τελικούς μέχρι την εφμάνιση του MJ, ο οποίος θα σπάσει αυτό το ρεκόρ το 1993.