Παρακαλώ περιμένετε...

Καισαριανη-Συκιες μια μπαλα μπασκετ δρομος

  • 04/04/2018

Του Νίκου Φετοκάκη

Του Νίκου Φετοκάκη

 

Λίγο πριν την Ανάσταση σκέφτηκα το μπαούλο να κάνει 2 μικρές στάσεις σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ρίχνοντας ένα βλέφαρο σε ομάδες που αγωνίστηκαν για λίγο στην Α1 αλλά αυτό δεν συνεπάγεται πως είχαν αξιόλογους ξένους.

Η Νήαρ Ήστ έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον πέρασμα στην Α1 γύρω στο 2000. Το 1998 ανέβηκε λοιπόν και έδωσε με τη μία το χρώμα της στην κατηγορία. Πρώτος ξένος της ο μεγάλος μπόμπερ Αυστραλός Σέιν Χιλ. Έμεινε δύο σεζον στην Καισαριανή σκοράροντας από παντού και βοήθησε την ομάδα του να μπει και τις δύο σεζόν στα play-off.

Την περίοδο 1999-2000 φόρεσε την φανέλα των κόκκινων μαζί του ένας εξαιρετικός αθλητής ένα πεντάρι με ύψος ουσιαστικά τεσσαριού με τρομερές αθλητικές δυνατότητες, ο Αντρές Γκίλμπερτ στην τρίτη του στάση στην Ελλάδα. Επίσης το 1999 αγωνίστηκε για κάποια μάτς παρέα με τον Χίλ ένας αθλητής που είχε καριέρα σε Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ ο Ράντι Γουάιτ.

Το 2000-01 αγωνίζεται στην Νήαρ ο Αρσέν Αντέ Μενσά. Ο Γάλλος ψιλόλιγνος πλέι μέικερ με μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη δεν έδειξε αυτά που μπορούσε, αλλά παραμένει ένα καλό όνομα που έπαιξε στην ομάδα. Την σεζόν αυτή, ολοκλήρωσε στην Νήαρ Ήστ ο Άντονι Μπούι. Κοσμογυρισμένος, στη δύση της καριέρας του κόλλησε κάποια ένσημα και εκεί.

Το 2002 για λίγα παιχνίδια έπαιξε στην ομάδα του Αθηναικού προαστείου ο Λιν Γριρ. Κοντός, ταχύτατος, εξαιρετικός στην ντρίπλα και killer στο σουτ απο μακρία.

Άξιο όνομα αναφοράς για την ομάδα της Νήαρ Ήστ ήταν και ο Σον Ρέσπερτ που έκανε πριν έρθει στα μέρη μας αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ.

Αμέσως μετα το 2002 άρχισε η πτώση της ομάδας σε χαμηλές κατηγορίες. Σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστρέψει... Να δούμε πότε!

 

Μια γειτονιά της Θεσσαλονίκης που και που κάνει την εμφάνισή της στην Α1. Από την τελευταία φορά όμως που ο ΒΑΟ ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία έχουμε να θυμόμαστε δύο μπαμ παρά την άμεση πτώση του στην Α2.

Την περίοδο 1996-97 πέτυχε αρχικά μια νίκη επί του μεγάλου Ολυμπιακού του Ίβκοβιτς αλλά και μια μεταγραφή ξένου. Το θηρίο Τζεφ Μαλόουν μετά απο τεράστια καριέρα σε Ουάσινγκτον, Γιούτα, Φιλαντέλφια και Μαιάμι, ήρθε στα μέσα την σεζόν. Φόρεσε τα πορτοκαλί έστω και σε προχωρημένη ηλικία και αποτέλεσε κόσμημα για την ομάδα και το πρωτάθλημα.

Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε στον ΒΑΟ και ο θεόρατος Αιγύπτιος Σαμίρ Γκούντα παίκτης με τρομερή έφεση στο μάζεμα σκουπιδιών.

 
 
 
 
 
 
 
 

Σαν Σήμερα

13/05/1976

1976: Oι New Jersey Nets θα κερδίσουν τους Denver Nuggets με 112-106 και θα γίνουν έτσι οι τελευταίοι πρωταθλητές στην ιστορία του ΑΒΑ, αφού μετά έγινε η "ένωση".