Παρακαλώ περιμένετε...

Κερδισαν οι καλυτεροι

  • 24/09/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Σίγουρα κανένας δεν θα φανταζόταν τη χθεσινή εξέλιξη των αγώνων του πρώτου ελληνικού Super Cup. Η εικόνα στο παρκέ όμως έχει διαφορετικά κριτήρια, με αποτέλεσμα τα φαβορί ΠΑΟ και ΑΕΚ να χάνουν την ευκαιρία για τον πρώτο «ψυχολογικό» τίτλο της σεζόν.

Προμηθέας Πατρών και Περιστέρι στον τελικό λοιπόν, με δίκαιες και καθαρές νίκες. Ο ανανεωμένος Προμηθέας με την ίδια φιλοσοφία, έδειξε με το καλημέρα ότι εξελίσσεται και η νοοτροπία παραμένει αναλλοίωτη.

Διακριθέντες της αναμέτρησης οι Έλληνες Λούντζης και Γιαννόπουλος, οι οποίοι πραγματοποίησαν υψηλού επιπέδου εμφάνιση με 21 και 19 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά της ΑΕΚ, μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει αυτό το αποτέλεσμα και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις προσδοκίες της ομάδας για την κατάκτηση του BCL. Όταν μια ομάδα δέχεται σχεδόν παρά δύο, 100 πόντους, τότε οι διορθώσεις είναι πολυεπίπεδες και πολυπρόσωπες.

Στον δεύτερο ημιτελικό, παρακολουθήσαμε ένα σεληνιασμένο Περιστέρι με 14/23 τρίποντα. Αν και οι δύο ομάδες βάδιζαν μαζί στο σκορ, φαινόταν από μακριά η προβληματική εικόνα του Παναθηναϊκού. Επειδή όμως, η προσοχή στρέφεται στους νικητές, το Περιστέρι έδειξε μια άκρως αισιόδοξη εικόνα με ρόλους και ενέργεια. Τρομερός ο Τέραν Πέτεγουεϊ, σημειώνοντας 26 πόντους σε 31 λεπτά.

Αντί επιλόγου

Τα χθεσινά αποτελέσματα αναζωπυρώνουν σε ένα βαθμό το δικό μας ενδιαφέρον για την φετινή Α1. Το γεγονός ότι ΠΑΟ και ΑΕΚ δεν είναι αγωνιστικά άτρωτοι δίνει το δικαίωμα στους υπόλοιπους διεκδικητές για όνειρα και σε εμάς τους φίλους του αθλήματος αγωνία και περιέργεια. Κλείνοντας, η ΑΕΚ μπορεί να θεωρηθεί «κερδισμένη», αφού η απογοήτευση μπορεί να μετατραπεί σε κινητήριο δύναμη και καμπανάκι για το δύσκολο πλέον και όχι τόσο καπαρωμένο BCL.

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.