Παρακαλώ περιμένετε...

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΟΥΙΛΤ, ΑΡΝΟΛΝΤ, ΧΙΟΥ!!!

  • 22/03/2019

Του Θοδωρή Νικολάου

Μία εικόνα χίλιες λέξεις λένε όσοι ξέρουν και δεν εχουν και άδικο, αφού η κάθε φωτογραφία μπορεί να κρύβει μία ή και πολλές ιστορίες πίσω της. Στην προκειμένη περίπτωση ιστορίες διάσημων αντρών, που για κάποιο λόγο έχουν συνατηθεί. Και έτσι και μεις, όταν την είδαμε ξεκινήσαμε την μικρή μας εξιστόρηση η οποία εν προκειμένω μπορούμε να πούμε ότι έχει δύο κομμάτια.

 

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν στο κέντρο είναι ο ιδρυτής του διασημότερου αντρικού περιοδικού κος Hugh Hefner, εξ'αριστερών ο 7 φορές Mr Olympia-μετέπειτα διάσημος αστέρας του κινηματογράφου αλλά και μετέπειτα κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια κος Arnold Schwarzenegger και εκ δεξιών ένας εκ των καλύτερων παικτών που πάτησαν σε παρκέ κος Wilt Chamberlain. Ο έτερος κύριος της φωτό που αποσβολωμένος κοιτάει τη φιγούρα της καλλίγραμης κυρίας δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί...Η φωτό είναι τραβηγμένη το 1977 στην περίφημη Playboy Mansion και είχε δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο στη μεγάλη μάζα των φιλάθλων, αν και οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν περί τίνος πρόκειται.

 

Ξεκινώντας από τα πιο "αθώα" στοιχεία της φωτό, της γνωριμίας μεταξύ Arnold και Wilt. Ο Wilt Chamberlain ήταν ένα παιδί που από τα μαθητικά του χρόνια είχε δείξει ότι πρόκειται για ένα μοναδικό θαύμα της φύσης. Οι επιδόσεις του σε ότι είχε να κάνει με κάθε τι που αφορούσε τον αθλητισμό, άφηνε άφωνο όποιον τον έβλεπε. Έχουμε ξαναγράψει ότι άλλαξαν οι κανονισμοί του ΝΒΑ εξαιτίας του καθώς δημιουργήθηκε ο κίνδυνος να "γελοιοποιηθεί το παιχνίδι" από αυτά που έκανε ο νεαρός Wilt (π.χ έβαζε τις βολές του με κάρφωμα πίσω από τη γραμμή- έπαιζε με τα κέρματα των προπονητών του και τα τοποθετούσε στο πάνω μέρος του ταμπλό με άλμα). Όταν πλέον ο νεαρός Wilt ξεκίνησε να παίζει στο ΝΒΑ, όλοι έμειναν έκθαμβοι από τις επιδόσεις του στη Φιλαδέλφεια. 

 

Για την φιλία του όμως με τον Arnold Schwarzenegger όλα ξεκίνησαν όταν ο Wilt πήγε στου Lakers. Εκείνη την εποχή ο Arnold είχε ήδη κερδίσει τους πρώτους παγκόσμιους τίτλους bodybuilding, είχε κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις σε σειρές του Hollywood και κέρδιζε αναγνωρισιμότητα. Η φήμη του Wilt για τη σωματική δύναμη που είχε ( σχεδόν 300 κιλά πάγκο) είχε ιντριγκάρει τον παγκόσμιο πρωταθλητή που ήθελε να τον γνωρίσει. Αυτό δεν άργησε να γίνει καθώς η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να συναντηθούν στο περίφημο γυμναστήριο "Muschle Beach Gym" αλλά και σε άλλα γυμναστήρια όπου γυμνάζονταν παρέα.

 

Ο Schwarzenegger αναφέρει σε συνέντευξή του ότι ο Wilt τον προσέγγισε και τον ρώτησε " πώς το κάνεις αυτό" ,αναφερόμενος στις πιέσεις στήθους σε πάγκο. Ο Schwarzenegger, με όλη τη μεγαλοπρέπεια και λάμψη , τοποθετήθηκε στο πάγκο ,έπιασε τη μπάρα με 170-180 κιλά και του απάντησε " Να πώς γίνεται" και μπροστά σε όλους την σήκωσε βγάζοντας μια κραυγή νικητή. " Ω, εντάξει" του είπε ο Wilt και κάθισε αμέσως στη μπάρα την οποία, με το που την έπιασε άρχισε να την ανεβοκατεβάζει σαν πυροβόλο. ΟΛΟΙ όσοι ήταν εκεί, μεταξύ και ο παγκόσμιος πρωταθλητής bodybuilding, έμειναν βουβοί και κατάλαβαν ότι στη πόλη του θεάματος μόλις είχε έρθει ο επόμενος star. Είναι πολλές οι συνεντεύξεις που έδωσε ο Arnold για το καιρό που προπονούταν μαζί με τον Wilt αλλά και για το γεγονός ότι τον είχε σηκώσει με το ένα χέρι στα γυρίσματα του "Conan the Destroyer". Αυτή η σωματική δύναμη ήταν που τους κράτησε μαζί και τους ένωσε σε σημείο που να γυρίσουν μαζί μία εκ των πιο διάσημων ταινιών.

 

Αφου εξηγήσαμε το πρώτο μέρος της φωτογραφίας πάμε τώρα να αναλύσουμε σε όλους , το δεύτερο μεγαλύτερο χαρακτηριστικό και στοιχείο της φήμης του Wilt Chamberlain. Αυτό της μεγάλης του έφεσης στις γυναίκες. Το μπαμ παγκοσμίως έγινε, πολύ μετά από αυτή τη φωτό, όταν βγήκε στη δημοσιότητα η αυτοβιογραφία του Wilt το 1991, στο βιβλίο view from above", όπου ο Chamberlain αναφέρεται στον αριθμό των 20.000 γυναικών!!! με τις οποίες είχε κοιμηθεί μέχρι τότε. Η τεράστια αίσθηση που προκάλεσε τότε αυτή η δήλωσή του, τον έκανε καλεσμένο σε όλα τα night shows όπου συνήθως η δεύτερη ερώτηση (μετά από το τι πιστεύει για τον MJ και το το αν είναι καλύτερός του) ήταν για τη δήλωση των ερωτικών συντρόφων του. Η απάντηση που έδιδε ήταν ειλικρινής. " Μου αρέσει να είμαι ερωτικά ενεργός. Δεν έχει να κάνει με το θέμα σεβασμού στις γυναίκες. Όλες ήταν μαζί μου με δική τους επιθυμία και κάναμε κάτι που μας άρεσε εξίσου. Σέβομαι και μου αρέσουν οι γυναίκες. Απο εκεί και πέρα, επειδή ξέρω ότι ήδη έχετε αρχίσει τους υπολογισμούς, σας αφήνω να κάνετε τα μαθηματικά π.χ θα πρέπει να άρχισα από τα 15 μου"....

 

Η αλήθεια που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν ξέρουμε αν έχασε την αθωότητά του 15. Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι όσο ήταν στο σπίτι της μητέρας του σίγουρα δεν θα πήγαινε με τόσες γυναίκες. Και αυτό γιατί η μητέρα του ήταν μια παραδοσιακή-αυστηρή και επιμελής μητέρα που (όπως έχουμε ξαναγράψει τον έστελνε στο αεροδρόμιο να φέρει τον Bill Russell σπίτι για φαγητό πριν κάθε παιχνίδι, ενώ του είχε κάνει σκηνή ότι δεν σεβάστηκε τους αντιπάλους του μετά το παιχνίδι των 100 πόντων με τους Knicks). Αυτό το οποίο ξέρουμε επίσης όμως είναι ότι σε δεύτερο βιβλίο με την ονομασία "Larger Than Life"o Robert Cherry ρωτάει το φίλο του Chamberlain, Rod Roddewig , ο οποίος αναφέρει ότι είδε 23 γυναίκες να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του Wilt στη Χονολουλού μέσα σε 10 μέρες...Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο. Ότι ο μύθος του Wilt Chamberlain δεν χτίστηκε μόνο από τις επιδόσεις του εντός παρκέ.

Από όλα τα παραπάνω, εύκολα καταλαβαίνουμε μπασκετόφιλοι το πώς βρέθηκαν οι τρεις άνδρες της φωτό στο playboy mansion. Γνωρίζουμε επίσης λεπτομέρειες για εκείνη την ημέρα για τους 3 κυρίους, όπως και για άλλα μεγάλα πάρτυ της εποχής στην Δυτική Ακτή. Ίσως τα πούμε άλλη φορά. Αυτό που κρατάμε είναι ένα. Η πόλη του Los Angeles ανέκαθεν "ξελόγιαζε". Ανέκαθεν προσελκούσε με τα φώτα της. Ανέκαθεν ήταν η Μέκκα του θεάματος και "το κέντρο της γης" για όποιον επιθυμούσε να εισέλθει στη λάμψη και τη φήμη.

Σαν Σήμερα

18/05/1998

1998: Ο Michael Jordan θα κερδίσει το 5ο βραβείο MVP στην καριέρα του και θα ισοφαρήσει τον Bill Russell. Πρώτος στην σχετική λίστα είναι ο Kareem Abdul Jabaar με 6.