Παρακαλώ περιμένετε...

Η προταση του ΠΣΑΚ για να συνεχιστουν οι αγωνες

  • 04/11/2020 -
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Τα τεστ πρόληψης για τη νόσο COVID-19 κάθε εβδομάδα, είναι η απάντηση στη διακοπή της αγωνιστικής δράσης σε όλα τα πρωταθλήματα κατά το παράδειγμα της Basket League, όπως επισήμανε ο ΠΣΑΚ.

Έπειτα από την τηλεδιάσκεψη του συνδικαλιστικού οργάνου των Ελλήνων παικτών με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο ΠΣΑΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Τόνισε δε στην ανακοίνωσή του, ότι έχει εξασφαλίσει τεστ σε καλές τιμές για τους αθλητές, ωστόσο απαιτείται συνεννόηση με την Ομοσπονδία και τις ομάδες, ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

“Την κατανόησή του στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας, εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι, ο Υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε τις προτάσεις του ΠΣΑΚ και μας ενημέρωσε πως ουδεμία θέση έχει ουσιαστικά η κυβέρνηση στην απόφαση για τη διακοπή των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων, στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τις ακαδημίες. Είναι θέμα των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ζητούν αυστηρά εβδομαδιαία τεστ για τον κορωναϊό.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες και ότι όλοι εντοπίζουν το πρόβλημα αλλα όχι τη λύση.

Ενημερώνουμε πως ο Σύνδεσμός μας έχει εξασφαλίσει μια πολύ καλή τιμή, προκειμένου να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ οι αθλητές. Επίσης, καλεί την ομοσπονδία και τους προέδρους όλων των ομάδων, να πραγματοποιήσουν άμεσα μια τηλεδιάσκεψη, για να συζητήσουν για την καλύτερη δυνατή λύση.

Η δική μας θέση είναι να ακολουθήσουμε το πρότυπο της Basket League και να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ οι αθλητές”.

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.