Παρακαλώ περιμένετε...

Η προταση της Μπουργκος για κοσμο και COVID

  • 30/10/2020 -
    Ευρώπη
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Η δυναμική των ομάδων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον κόσμο που τις ακολουθούν. Η αγάπη και η πίστη όμως είναι ποιοτικά χαρακτηριστικά της εν λόγω σχέσης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτό της Σάν Πάμπλο Μπούργκος, η οποία στηρίζει ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της στα εισιτήρια των φιλάθλων. Μάλιστα, παρά την πανδημία και τη διαφαινόμενη δυσκολία από το καλοκαίρι για παρουσία του κόσμου στα γήπεδα, πουλήθηκε το 80% των καρτών διαρκείας.

Αυτό φρόντισε να το αναδείξει και ο πρόεδρος της ομάδας από την Καστίλη, ο Φελίξ Σάντσο. Ο Σάντσο έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έθεσε θέμα παρουσίας κόσμου στα γήπεδα, έσω και για ένα μικρό ποσοστό, ώστε να καλύφθεί η... χασούρα των ομάδων από τις άδειες εξέδρες.

«Οι προϋπολογισμοί πολλών ομάδων εξαρτώνται από την βοήθεια του κόσμου. Θέλουμε να συμμορφωθούμε με τους κανονισμούς για την υγεία και να αποφύγουμε περαιτέρω μετάδοση του ιού, αλλά με το να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στα γήπεδα στον κόσμο, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στο οικονομικό κομμάτι. Ο αθλητισμός πεθαίνει», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Σάντσο.

Σαν Σήμερα

14/06/1987

1987: Η Ελλάδα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό την Σοβιετική Ένωση με 103-101.