Παρακαλώ περιμένετε...

Η ειδικη αναφορα του Γιατρα στον ερασιτεχνικο αθλητισμο

  • 30/12/2020 -
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών έκανε ειδική αναφορά στην άσχημη και δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι φορείς του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στο περιθώριο του τελευταίου ευρωπαϊκού αγώνα της ομάδας για φέτος, ο κ. Γιατράς αναφέρθηκε στους συναδέλφους του που εργάζονται σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Αναλυτικά τα λόγια του coach:

«Είμαι ένας προπονητής που προέρχομαι από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Διαβάζω ότι οι προπονητές της Basket League πρέπει να πουν κάποια πράγματα για τους συναδέλφους τους στις άλλες κατηγορίες που δεν έχουν δουλειά. Επειδή εγώ θεωρώ τον εαυτό μου απλό προπονητή, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση.

Yπάρχουν παιδιά, προπονητές και παίκτες, στις πιο μικρές κατηγορίες που μπορεί να μην έχουν να κάνουν γιορτές. Και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος η κυβέρνηση να προσφέρει σε προπονητές και αθλητές ένα μικρό βοήθημα, ώστε να μπορέσουν κι αυτοί να ζήσουν και να κάνουν καλές γιορτές. Δεν θέλω να βγω μπροστά, αλλά επειδή έχω περάσει από όλες τις κατηγορίες ξέρω πόσο δύσκολα είναι.

Πρέπει να πούμε μπράβο σε ανθρώπους που δίνουν λεφτά από το υστέρημά τους και τα δίνουν για να βοηθήσουν τις ομάδες. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι κι αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, μέσω του Σ.Ε.Π.Κ. ας μπορέσουμε να το κάνουμε γιατί και αυτοί οι άνθρωποι είναι εργαζόμενοι, κάποιοι δεν έχουν άλλες δουλειές κι ένα βοήθημα θα ήταν σημαντικό».

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.