Παρακαλώ περιμένετε...

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

  • 18/01/2020

Του Θοδωρή Νικολάου

" Κάθομαι σκυφτός και σκέφτομαι, φίλε ως εδώ ήταν δεν μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Και τότε αισθάνομαι το τεράστιο χέρι του στον ώμο μου.Γυρνάω και βλέπω τον Wilt Chamberlain. Πιθανόν ο καλύτερος παίκτης που έζησε ποτέ. Είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση λίγα χρόνια πριν και ερχόταν και έβλεπε τους νεότερους παίκτες κάθε απόγευμα να προπονούνται. Με έπιασε από το χέρι, με γύρισε με δύναμη και μου είπε:
-" Πρώτα από όλα μικρέ δεν πρόκειται ποτέ να προλάβεις αυτόν τον παίκτη. Αλλά το κυριότερο είναι ότι αυτό δεν είναι η δική σου δουλειά".
Με ξανάπιασε από το χέρι και με έσυρε κάτω από το καλάθι και μου είπε :
-"Βλέπεις αυτό σημείο? Η δουλειά σου είναι να μην αφήνεις κανέναν να μπαίνει εδώ. Η δουλειά σου είναι να τους κάνεις να χάσουν το σουτ , να πάρεις το ριμπάουντ, να δώσεις τη μπάλα στα γκαρντ, να τρέξουν αυτοί να βάλουν το καλάθι κι εσύ απλά να κάνεις τη βόλτα σου μέχρι εκεί να δεις τι συμβαίνει. Σε παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες και έχω δει το ταλέντο που έχεις στην άμυνα. Σε αυτό πρέπει να επικεντρωθείς" .

 

Μετά από αυτή τη κουβέντα όλα άλλαξαν.Κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω και σε τι να γίνω σπουδαίος.Ο Wilt μου έδειξε τι έπρεπε να κάνω για να κερδίσει η ομάδα μου. Από εκείνη τη στιγμή έπαψα να τρέχω τριγύρω και άρχισα να κάνω αυτό στο οποίο ήμουν καλός, να σταματώ τους αντιπάλους μου. Αυτό με οδήγησε στο να έχω το ρεκόρ με τα περισσότερα κοψίματα σε ένα χρόνο, 456. Με πήγε σε μια 12ετή καριέρα στο ΝΒΑ, ήμουν 5 φορές στην καλύτερη αμυντική ομάδα του ΝΒΑ, ήμουν 4 φορές πρώτος στα μπλοκς, 2 φορές καλύτερος αμυντικός της χρονιάς και με πήγε και μια φορά στο Αll Star Game".

 

Σαν Σήμερα

25/04/1950

1950: Ο Chuck Cooper γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός παίκτης που θα γίνει ποτέ draft από τους Boston Celtics στον δεύτερο γύρο. Παράλληλα οι New York Knicks θα υπογράψουν τον Nat "Sweetwater" Clifton, από τους Harlem Globetrotters και θα τον κάνουν έτσι τον πρώτο Αφροαμερικανό που θα παίξει ποτέ στο ΝΒΑ.