Παρακαλώ περιμένετε...

Η ανεκτιμητη αξια του χρονου και της υπομονης

  • 10/10/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

H Ευρωλίγκα έχει ήδη ξεκινήσει και τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα. Ο κορωνοϊός και η αβεβαιότητα που συνοδεύει όλες τις αναμετρήσεις αλλά και την πορεία του θεσμού, μας κάνουν να νοιώθουμε λίγο περίεργα. Αν σε αυτό προστεθούν και τα αδειανά καθίσματα στα γήπεδα, οι παραπάνω σκέψεις έχουν κάποια λογική.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση νικώντας τον αδύναμο και δίχως δημιουργία ΠΑΟ. Η Ζενίτ δείχνει έτοιμη να μπει στο κλαμπ των μεγάλων και σοβαρών διεκδικητών για τα πάνω στρώματα. Στο ίδιο μοτίβο η σοβαρή και πολλά υποσχόμενη Αρμάνι.

Ματσάρα είδαμε στην Ρωσία μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι, με την καθεμία ομάδα να στέλνει τα μηνύματά της. Μεγάλη έκπληξη η με κάτω τα χέρια ήττα της Ρεάλ από την δυνατή Βαλένθια. Η Φενέρ από την άλλη έχει μπει σοβαρά στη διοργάνωση και μόνο ως αδύναμη δεν μπορεί να λογίζεται. Τέλος, η Εφές δίχως τον Λάρκιν δεν έχει γιορτή.

Ας λάβουμε υπόψη στην κριτική μας ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Οι παίκτες χρειάζεται να βρουν τα αγωνιστικά τους πατήματα, όπως επίσης και να προσαρμοστούν στα νέα αυτά δεδομένα. Δεν είναι εύκολο μετά από επτά μήνες αποχής από επίσημους αγώνες, να βρεθεί ο απαραίτητος βαθμός ετοιμότητας.

Ο χρόνος και ο όγκος των επίσημων υποχρεώσεων θα συμβάλλουν στην σταδιακή προσαρμογή των παικτών στη νέα πρωτόγνωρη μπασκετική πραγματικότητα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας–Μακάμπι Τελ ΑΒίβ 76-72

Εφές Αναντολού-Φενέρμπαχτσε 71-80

Ρεάλ Μαδρίτης–Βαλένθια 77-93

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπαρτσελόνα 74-70

Ερυθρός Αστέρας–Μπασκόνια 90-73

Άλμπα Βερολίνου–Μπάγερν 72-90

Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός 71-78

Αρμάνι Μιλάνο–Βιλερμπάν 87-73

Χίμκι–Ζαλγκίρις 20:00 (10/10)

Σαν Σήμερα

28/03/1944

1944: Γεννιέται ο Rick Barry. O μοναδικός παίκτης που έχει στο παλμαρέ του τίτλο πρώτου σκόρερ σε ΝΒΑ, ΑΒΑ αλλά και NCAA ενώ έχει κατακτησει και πρωταθλήματα τόσο στο ΝΒΑ όσο και το NCAA.