Παρακαλώ περιμένετε...

Η αναλυση του τελικου απο τους "πρωην".

  • 17/02/2018

Βασίλης Σούλης και Σωτήρης Νικολαίδης αναλύουν τον τελικό.

Βασίλης Σούλης

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πολύ συγκρεντρωμένη στην επίθεσή της, διάβασε όλα τα miss-match , ήταν πολύ εύστοχη στα μακρινά σουτ και πολύ αποτελεσματική στα ένας εναντίον ενός που τα σημάδεψε όλα, όπως του Μάνι Χάρις από την κορυφή και του Ντελρόι Τζέιμς με τον Πρίντεζη. Eπίσης ο Σάκοτα ήταν πολύ σημαντικός στο πρώτο ημίχρονο αφού διάβασε όλες τις πάσες και τα miss-match όταν βρέθηκε στο low post. Ήταν τυχερή γιατί είχε σε πολύ καλή κατάσταση όποιον παίκτη χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. 

Kομβικός ο Λαρεντζάκης με τα δύο τρίποντα που έδωσαν ενθουσιασμό στο ξεκίνημα αυτό φάνηκε και στην συνέχεια όπως και ο Χάντερ ο οποίος κέρδισε σε 2-3 φάσεις τον βαρύτερο Μιλουτίνοφ στα πόδια και του έβαλε κάποια καλάθια, αλλά και ο Ξανθόπουλος και με το τρίποντο και με τη δημιουργία του. Τα πιο σημαντικά στοιχεία της στο πρώτο σκέλος ήταν η ευστοχία, η συγκέντρωσή της και η στόχευση των επιθέσεων . Αυτά βοήθησαν να ισορροπήσουν τα ριμπάουντς στα οποία ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο.

Για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και σε σκοράρισμα και δημιουργικά . Επίσης εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τον Μιλουτίνοφ με τα συνεχόμενα pick n roll. Ο Πρίντεζης σε καταστάσεις pop out έβαλε δύο τρίποντα αλλά και ο Στρέλνιεκς όσο έπαιξε αναπλήρωσε τον αρχηγό του Ολυμπιακού επάξια. Ήταν φανερό πώς έπρεπε να μπουν και άλλοι παίκτες στην εξίσωση για να πάρει το ματς. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός είχε την ποιότητα να εκμεταλλευτεί κάποια νεκρά διαστήματα της ΑΕΚ και κάποιες λάθος αντιμετωπίσεις στα pick n roll αποδεικνύοντας πως είναι μια ομάδα που δεν συγχωρεί τα αγωνιστικά κενά.

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι συνεχίζει να είναι πολύ στοχευμένο από τους δύο προπονητές. Η ΑΕΚ συνεχίζει να χτυπάει στα πόδια στην θέση 4 με τον Τζέιμς , έριξε το ποσοστό της στα τρίποντα ενώ ο κόουτς Σάκοτα έκλεισε αρκετά το ροτέισιον. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει έναν εξαιρετικό Σπανούλη και πολύ καλό Μιλουτίνοφ! Έσφιξε αρκετά την άμυνα του και όπως προείπα όλα τα λεφτά ήταν οι συνεργασίες Σπανούλη - Μιλουτίνοφ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ είχε έναν στόχο όπως και σε όλο το υπόλοιπο ματς: να καταστρέψει την ομαδική άμυνα του Ολυμπιακού και το κατάφερε αυτό παίζοντας ένας με έναν με Πάντερ , Χάρις , Τζέιμς σε οpen situations από την κορυφή ή από τα 3/4 με τους ταχύτατους παίκτες της. Ο Ολυμπιακός κατάφερνε συνέχεια να επιστρέφει είτε με τον Σπανούλη είτε με τον Στρέλνιεκς ή τον Παπαπέτρου που ήταν σημαντικός, αλλά τελικά επικράτησε δίκαια η ΑΕΚ που φάνηκε να έχει περισσότερη θέληση περισσότερη δίψα για το παιχνίδι, περισσότερη ενέργεια και της αξίζουν συγχαρητήρια.

 

Σωτήρης Νικολαίδης

Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με δύο ομαδες που έδειξαν πως ήθελαν πολύ το κύπελλο. Η ΑΕΚ μπήκε εξ' αρχής πιο πεινασμένη . Απέχει από τα κύπελλα και τους τίτλους πολλά χρόνια. Κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όλοι οι παίκτες της βοήθησαν τα μέγιστα. Ήταν μπροστα σε κάθε δεκάλεπτο παρά την αντεπίθεση που έκανε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο. Με Σπανούλη και με Μιλουτίνοφ κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της να πάρει τα ριμπάουντ να βάλει και στο τέλος τις βολές , με τον Χάρις να βάζει και το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα στο τέλος.

Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος. Είναι ματς που θέλουμε να βλέπουμε δύσκολο γι' αυτούς που το ζούν αλλά νομίζω πως η ΑΕΚ μπαίνει ανάμεσα στο δίπολο Ολυμπιακού και Παναθηναικου κερδίζοντας 2 φορές φέτος τον Ολυμπιακό και μια ως τώρα τον Παναθηναικό. Είναι μια επιβράβευση για τον κ.Αγγελόπουλο και την προσπάθεια και τα χρήματα που έχει βαλει. Ήταν ένα συναρπαστικό ματς που μας κράτησε όλους μέχρι το τέλος.

 

 
 
 
 
 
 

Σαν Σήμερα

17/05/1988

1988: Ο John Stockton θα ισοφαρήσει το ρεκόρ ασίστ σε playoff μοιράζοντας 24 στην ήττα της ομάδας του από τους Lakers με 111-109.