Παρακαλώ περιμένετε...

Επιτελους ελληνικο Αll star game

  • 11/02/2018 -
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ / A1 Basket League
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Να που μας προέκυψε φέτος All Star Game !

Του Νίκου Φετοκάκη

 

Να που μας προέκυψε φέτος All Star Game ! Άντε να δω και κανένα final 4 κυπελλου στο τσακίρ κέφι να κλείσει το καρέ !

Πέρασαν 3 σεζόν ανομβρίας και φέτος αποφασίστηκε , ορθώς πιστέυω , Έλληνες και ξένοι , παλαίμαχοι και νέοι να ξαναφορέσουν σορτσάκια και φανέλες στην Πάτρα .

Η αρχή είχε γίνει το μακρινό 1991 στο ΣΕΦ . Έλληνες και ξένοι αναμετρήθηκαν.. Ελάχιστοι ενδιαφέρονται για νικητή και σκόρ. Αυτό που σε όλους έμεινε ήταν ο διαγωνισμός καρφωμάτων όπου ο Τζον Χάτσον , ψιλοεπίτηδες μεταξυ μας , τράψηξε λίγο παραπάνω το στεφάνι σε μια του προσπάθεια, το ταμπλό έγινε σκόνη και θρύψαλα και αντί να τον χρεώσουν, κέρδισε και τον διαγωνισμό και μαζί μια βιντεοκάμερα.

Ο πρώτος έλληνας που κέρδισε διαγωνισμό καρφωμάτων ήταν η ταλεντάρα Φον Δημήτρης Παπανικολάου το 2001 και τον ακολούθησαν Μιχάλης Παραγυιός αλλά και ο Πρι δύο σερί χρονιές . Από εκεί και πέρα οι μαύροι απέδειξαν πως ..πηδάνε καλύτερα από τους λευκούς αφου όλοι οι άλλοι νικητές ήταν Αμερικανοί. Ειδική μνεία στον τρελοΑντόνιο Χάρβει και τον Λανς Χάρις που κέρδισαν το διαγωνισμό δύο σερί φορές .

Στους διαγωνισμους τριπόντων εδώ οι ιθαγενείς έχουν τιμητική. Αρχή έκανε το 1991 ο Γιάννης Γιαννόπουλος , μέγας μπόμπερ της εποχής , αθλητής του Παγκρατίου. Εδώ θα μνημονεύσουμε τους ξένους που μετριούνται σχεδόν στα δάχτυλα του ενός χεριού . Τράβις Μέις, Άντι Τούλσον, φυσικά Ίμπο, Ντρου Νίκολας (δις ), Σάνι Μπετσίροβιτς αλλά και ο Βασίλιεβιτς της Κηφισιάς απέδειξαν πως άξια τρώνε το παντεσπάνι τους σουτάροντας. Μέγαλο respect στον Φράνκι που πήρε τον διαγωνισμό 3 φορές ( μάλιστα σερί , το πήρε σπίτι του ) αλλά και στον Νικόλα τον Χατζή άλλες δύο.

Νικητές στους αγώνες δεν θα ψάξουμε να βρούμε.. άλλωστε είναι ένα σόου ξεκάθαρα. Αν όμως ανατρέξουμε στα ΜVP θα δούμε πως ο τεράστιος Πέτζα Στογιάκοβιτς υπήρξε δύο φορές πολυτιμότερος και άλλες δύο o Big Sofo που του ταιριάζουν πολύ τέτοια ματς αφού είναι και εμπορικότατος!

ΜVP στο Entertainment και όσκαρ μαζι ανήκει δικαιωματικά στον μικρό θεούλη Μπρέντ Πέτγουέι που δεν δίστασε να πάρει μικρόφωνο και να τραγουδήσει Κιάμο σε άπταιστα ελληνικά ( μακριά πολύ από τις νότες πάντως) λικνίζοντας παράλληλα και το 2.10 κορμί του σε στιγμιότυπο που ακόμα μας κάνει και γελάμε.

Τέλος μάυρη περίοδος η τριετία που ο θεσμός δεν έγινε πράγμα που δείχνει πως σαν χώρα μας λείπουν πολλά για να αποκτήσουμε αθλητική παιδεία που έχει όλη η Ευρώπη! Ευτυχώς φέτος το..σώσαμε...

Καλή θέαση το απόγευμα ! Καλή απόλαυση!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σαν Σήμερα

25/04/1950

1950: Ο Chuck Cooper γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός παίκτης που θα γίνει ποτέ draft από τους Boston Celtics στον δεύτερο γύρο. Παράλληλα οι New York Knicks θα υπογράψουν τον Nat "Sweetwater" Clifton, από τους Harlem Globetrotters και θα τον κάνουν έτσι τον πρώτο Αφροαμερικανό που θα παίξει ποτέ στο ΝΒΑ.