Παρακαλώ περιμένετε...

Επιστροφη στις προπονησεις ζητα ο ΠΣΑΚ

  • 30/12/2020 -
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Λίγο φως αρχίζει να πέφτει στον παρατεταμένο πάγο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μετά την επιστολή του ΠΣΑΚ προς τους αρμόδιους φορείς για επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις με την έναρξη του νέου έτους.

Μεταξύ άλλων ο ΠΣΑΚ προτείνει μια συγκεκριμένη πρόταση και αφορά την κάλυψη των rapid tests για τις ομάδες της Α2 για αρχή.

Αναλυτικά το μήνυμα του ΠΣΑΚ:

«Αγαπητέ πρόεδρε,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως ο ΠΣΑΚ αναλαμβάνει μια σπουδαία πρωτοβουλία, προκειμένου οι αθλητές από την Α2 κατηγορία και τη Β' και Γ' εθνική, να επιστρέψουν άμεσα στις προπονήσεις.

Για αρχή είναι διατεθειμένος να καλύψει για 2 μήνες όλα τα έξοδα των Rapid Tests, αρχής γενομένης για 15 παίκτες ανά ομάδα της Α2 κατηγορίας και να μπουν στα γήπεδα την 1η Ιανουαρίου.

Θεωρούμε πως βήμα βήμα, οι επιθυμίες μας θα γίνουν πραγματικότητα και η μια κατηγορία θα συμπαρασύρει την άλλη, ώστε να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες και να βοηθήσουμε και σε αυτό.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, δε ζούμε σε άλλον κόσμο, όμως, είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε όλα τα μέτρα. Δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης, αλλά και ο κίνδυνος τραυματισμών είναι ορατός για όλους τους αθλητές.

Ο ΠΣΑΚ θα καλύψει τα έξοδα των ομάδων που αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το κόστος και ευελπιστεί ότι σε 2 μήνες θα έχουν ομαλοποιηθεί τα πράγματα ή θα βρεθούν σύμμαχοι σε αυτοί τη μεγάλη προσπάθεια.

Είμαστε σίγουροι πως θα απαντήσετε θετικά και αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την τοποθέτησή σας».

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.