Παρακαλώ περιμένετε...

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟ

  • 10/12/2020

Του Αντρέα Τσεμπερλίδη

Κάθε φορά που η κουβέντα έρχεται στο όνομα του ένα "Αχ ρε φίλε, τόσο ταλέντο και πήγε χαμένο" είναι συνήθως το πόρισμα που συνοδεύεται απο την καταδικαστική ατάκα " Εμ βέβαια, αφού έτρωγε τον αγλέορα πως να παίξει μπάσκετ".

 

Για σταθείτε όμως ρε μάγκες. Παρέα το είχαμε το ταλέντο ή απο το δικό σας πιάτο τσιμπολογούσε; Όλοι μας και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, έχουμε την τάση να γινόμαστε κριτές και τιμητές της καριέρας ενός ανθρώπου που ναι, συμφωνούμε σε αυτό μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα και να μείνει στο μνημονικό μας ως ένας απο τους καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες.

 

Τα προσόντα του τα χάρισαν απλόχερα οι θεοί του μπάσκετ αλλά για να υπάρχει ισορροπία αποφάσισαν να παίξουν με τον ψυχικό του κόσμο χρησιμοποιώντας το κορμί του. Βρήκαν και συμμάχους, τους εκάστοτε οπαδούς των αντιπάλων που τον γελοιοποιούσαν φωνάζοντας συνθήματα για τα κιλά του αλλά και τους προπονητές που υποτίθεται πως έπρεπε να τον προστατεύουν. Και κάπου εδώ θα μου πείτε "Κάτσε ρε φίλε, εδώ ο Χ και ο Ψ ακούνε να τους βρίζουν την μάνα, τον πατέρα και όλο τους το σόι και δεν μιλάνε και ο άλλος θίχτηκε επειδή τον είπανε χοντρό"; Ναι αξιότιμε οπαδέ στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στο Ισραήλ, στη Σερβία, θίχτηκε και καταρρακώθηκε ψυχολογικά γιατί πίσω απο το θηριώδες κορμί κρύβεται πάντα ένας άνθρωπος.

 

Με συναισθήματα, ευαισθησίες και όρια στον ψυχισμό του, που έρχεται κάποια στιγμή και αυτά ξεπερνιούνται. Η λεπτή αόρατη κλωστή κόβεται, τα λαμπερά φώτα χαμηλώνουν και όταν κλείνει η πόρτα ακόμα και αν αυτή είναι μιας τριόροφης μεζονέτας για παράδειγμα, ο σκληρός αθλητής μεταμορφώνεται σε έναν ευαίσθητο άνθρωπο που πρέπει να παλέψει με τους δαίμονες του, όποια μορφή και αν έχουν αυτοί.

 

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δεν χρωστάει σε κανέναν μας, δεν έχει την υποχρέωση να απολογηθεί για τίποτα. Ας συμφωνήσουμε πως όντως δεν τρύπησε το ταβάνι του αλλά ας σκεφτούμε και τις ατέλειωτες ώρες που κοιτούσε με ορθάνοιχτα μάτια αυτό το ταβάνι που έμοιαζε σαν να ήθελε να τον πλακώσει.

 

Ο Σοφοκλής ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση του απο την ενεργό δράση έχοντας την ευγνωμοσύνη μας.

 Καλή συνέχεια Βig Sofo...

 

Σαν Σήμερα

19/05/1928

1928: Γεννιέται στην Νέα Υόρκη ο Dolph Sayes, ο 12 φορές MVP, πρωταθλητής με τους Syracuse Nations το 1955 αλλά και ένας από τους 50 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ σύμφωνα με ψηφοφορία του 1996 για τα 50 χρόνια της λίγκας.