Παρακαλώ περιμένετε...

Γ.Δοξακης: Ο Ιωαννιδης ειχε μεγαλη ικανοτητα να σε πειθει - Επαγγελματιες Γκαλης και Γιαννακης

  • 24/11/2020

Tου Σπύρου Κόγκα

Δωρικός, κατατοπιστικός, πράος και πραγματικός στρατιώτης του αθλήματος. Ο λόγος για τον Γιώργο Δοξάκη που κόσμησε με την παρουσία του την παρέα της εκπομπής του Basketbook, «Restart Basketball» με τους Αντρέα Τσεμπερλίδη, Θανάση Κασαπίδη και Σπύρο Κόγκα.

Ο χαρακτηριζόμενος ως γιος της υπομονής αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έζησε την εποχή που αγωνιζόταν στον Άρη αλλά και στον ρόλο που του έδωσε ο «Ξανθός» στην ομάδα με  τον ερχομό των Γκάλη και Γιαννάκη.

Ειδικότερα, τόνισε:

Για τον παραγκωνισμό στον πάγκο: «Ήταν διαφορετικό το μπάσκετ που παιζόταν εκείνα τα χρόνια. Τότε οι παίκτες μπορούσαν να αγωνιστούν για 40 λεπτά, σε αντίθεση με τα δεδομένα του σήμερα. Εγώ παραμερίστηκα και αισθανόμουν αδικημένος, αλλά θεωρώ ότι κάθε προπονητής έχει τη δική του άποψη για τους παίκτες του».

Τα συναισθήματά του για αυτή την εξέλιξη: «Όταν αγαπάς μια ομάδα και μια κατάσταση, προσπαθείς να βρεις θετικό στο οτιδήποτε. Εγώ προσωπικά έπαιρνα τεράστια ικανοποίηση, όταν απέδιδα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της ομάδας και ήμουν ανταγωνιστικός. Ο coach μου είχε ζητήσει να βάζω τους νεοεισερχόμενους παίκτες στο κλίμα της ομάδας και ήμουν καλός συμπαίκτης».

Αν εξέφρασε το παράπονό του στον Ιωαννίδη: «Είχα μιλήσει στον προπονητή, αλλά ο Ιωαννίδης είχε ένα απίστευτο χάρισμα. Μπορούσε να σε πείσει με τα λόγια του και εγώ στα 24 μου χρόνια δεν είχα άλλη επιλογή και πειθόμουν».

Δυο λόγια για Γκάλη και Γιαννάκη: «Ο Γκάλης έφερε μια νέα αύρα και μάθαμε πολλά καινούργια στοιχεία για το άθλημα. Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, βελτιώθηκα αρκετά στο κομμάτι της διαχείρισης των αγώνων. Ήταν και οι δύο επαγγελματίες».

Ο Άρης: «Η ομάδα αυτή ήταν όλη μου η ζωή. Η ομάδα που αγάπησα και συνέδεσα το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής μου πορείας και καριέρας».

Διαβάστε ΕΔΩ το εξαιρετικό αφιέρωμα του Αντρέα Τσεμπερλίδη στον Γ. Δοξάκη

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την εκπομπή

Σαν Σήμερα

28/03/1944

1944: Γεννιέται ο Rick Barry. O μοναδικός παίκτης που έχει στο παλμαρέ του τίτλο πρώτου σκόρερ σε ΝΒΑ, ΑΒΑ αλλά και NCAA ενώ έχει κατακτησει και πρωταθλήματα τόσο στο ΝΒΑ όσο και το NCAA.