Παρακαλώ περιμένετε...

Αυτο που μας ελειπε..ηρθε για να μεινει.

  • 02/12/2019 -
    Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
    /
    BB TEAM

Basketaki.com

Είναι γεγονός, η μεγαλύτερη ιδιωτική λίγκα στην Ελλάδα, ήρθε επιτέλους στη Θεσσαλονίκη. Το basketaki.com ήρθε για να μείνει και να μας κάνει να δούμε το αγαπημένο μας άθλημα από άλλη σκοπιά. Όπως ακριβώς το βλέπουν οι πρωταγωνιστές του στο υψηλότερο επίπεδο. Σε πολύ όμορφα γήπεδα, με πλήρη στατιστικά όλων των ομάδων και των παικτών, με βραβεύσεις των πρώτων σε αυτά, με όμορφες παρέες, με ανθρώπους που ζουν γι αυτό και προπαντώς διοργανωτές πιο άρρωστους από τον πιο άρρωστο μπασκετόφιλο. Μετά λοιπόν από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Λάρισα, ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης. 

 

Για εμάς δε θέλουμε να πούμε πολλά. Κυρίως, θα επιδιώξουμε να μιλήσουν για εμάς οι πράξεις και η διοργάνωσή μας, όπως ακριβώς την ονειρευόμαστε. Θα αρκεστούμε λοιπόν, μόνο στις λίγες γραμμές που ακολουθούν…

Ανήκουμε στη γενιά αθλητών που ανδρώθηκε μπασκετικά στα ανοιχτά γήπεδα. Τότε που το μπάσκετ στην Ελλάδα είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα δειλά βήματά του, εξαιτίας φυσικά και της πρώτης μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής μας ομάδας με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το 1987. Σε τέτοια γήπεδα τρέξαμε, αγωνιστήκαμε, ιδρώσαμε, παίξαμε το αγαπημένο μας «μπασκετάκι».

Για τη δική μας γενιά τα κλειστά γήπεδα ήταν σημείο αναφοράς, καθώς τότε αποτελούσαν πολυτέλεια! Αυτό λοιπόν το «απωθημένο», μιας ολόκληρης γενιάς, θέλουμε να βγάλουμε δημιουργώντας αυτήν εδώ τη λίγκα. Να αγωνιστούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα κλειστά γήπεδα κι εκεί να ιδρώσουμε, να τρέξουμε, να παλέψουμε, να κερδίσουμε ή να χάσουμε αλλά πάνω από όλα να απολαύσουμε, όπως και τότε, το παιχνίδι. Να απολαύσουμε το αγαπημένο μας άθλημα, το «μπασκετάκι»…

 

 

Πληροφορίες - εγγραφές: Τάσος Χριστόπουλος  6977827589

 

* Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Θα προχωρήσουμε σε 2ο όμιλο με τις ομάδες που εγγράφονται ΄τωρα.

 

 

Σαν Σήμερα

19/04/1965

1965: Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ 5 παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν πάνω από 20 πόντους ο καθένας. Αυτό συνέβη στην νίκη των Celtics επί των Lakers , ενώ για να ξανασυμβεί περάσαν 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τους τελικούς του 1982, όταν και ξαναέγινε με συμμετέχοντες τις ίδιες ακριβώς ομάδες.