Παρακαλώ περιμένετε...

Αυτο μαλιστα! Ηταν classico!

  • 03/03/2018 -
    EΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ / Euroleague
    /
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΣ

Του Νίκου Φετοκάκη

Τυχεροί όσοι βρέθηκαν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις χθες το βράδυ... και τι δεν είδαν. Ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης . Δύο από τους καλύτερους κόουτς επίσης , αν και στο χθεσινό ματς κατα την γνώμη μου ήταν και οι δύο ντεφορμέ . Ένα παιχνίδι με τρομερές διακυμάνσεις , παράταση , μεγάλες άμυνες , ακόμα μεγαλύτερα σουτ. Τελικός νικητής ο Ολυμπιακός που , να λέμε τα σύκα σύκα, άξιζε τη νίκη στην κανονική διάρκεια αλλά στο τέλος του σαρανταλέπτου κάτι η πιεστική άμυνα του Πασκουάλ κάτι η τρικυμία που συχνά πυκνά πιάνει τους ερυθρόλευκους όταν κάνουν τη ...στροφή στην Κηφισίας για ΟΑΚΑ λίγο έλειψε να δώσουν την νίκη στο τριφύλλι.

Σχήμα οξύμωρο στο χθεσινό 45 λεπτο ο συσχετισμός ασίστ και λαθών του Ολυμπιακού . Σπάνιο , πολύ σπάνιο μια ομάδα να κερδίζει σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι με 5 λάθη περισσότερα από τις τελικές πάσες (15 -10) όταν μάλιστα ο αντίπαλος έχει το εκπληκτικό 8-20 από την άλλη πλευρά .

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε την ευλογία να έχει σε τρομερή μέρα την δύναμη πυρός της. Πέραν της σταθεράς που λέγεται Σπανούλης είχε ως κορυφαίο και ξεκάθαρα MVP της αναμέτρησης τον Ρόμπερτς. Όχι μόνο γιατί στην παράταση πήρε όλα τα κρίσιμα , πολλές φορές μάλιστα τραβηγμένα από τα μαλλιά, σουτ αλλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν εκπληκτικός. Φαίνεται ο Μπράουν ήρθε με ...ξυπνητήρι από την Αμερική που αφύπνησε και τον Ρόμπερτς δίνοντάς του να καταλάβει οτι πλέον ο χρόνος συμμετοχής του δεν είναι δεδομένος.

Πολλά credits ασφαλως και στον Παπανικολάου που μπορεί να μη σκόραρε πολυ έβγαλε όμως τρομερή ενέργεια και σεμιναριακές άμυνες ιδιαίτερα στο τέλος αλλά και στον Ιωάννη Παπαπέτρου .

Το βραβείο του MVP σε περίπτωση που κέρδιζε ο Παναθηναικός θα το έπαιρνε... χωρίς ψηφοφορία ο Νικ Καλάθης.

Και τι δεν έκανε στον αγωνιστικό χώρο. 23 πόντους , 10 ασίστ , 4 ριμπάουντ. Μόνο μελανό σημείο στην στατιστική του οι 3/9 βολές. Συγκλονιστικός επίσης ο γερο-Γκιστ που έπαιζε μόνος του κάτω από το καλάθι.

Ο Παναθηναικός κακά τα ψέματα δείχνει μπερδεμένος μετά τις προσθήκες Τζέιμς και Πέιν. Λεκαβίτσιους και κυρίως Παππάς δείχνουν εκτός ροτέισιον και κατ´ επέκτασιν εκτός κλίματος με τον Νίκο να παίζει λίγο περισσότερο αλλά να..τα σπάει. Με εξίσου λίγο χρόνο και οι Βουγιούκας - Θανάσης . Είναι βέβαιο πως ο Πασκουάλ στα παιγνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα , αφού έχει καθαρίσει την πρωτιά , θα προσπαθήσει να βρει χημεία και θα τα καταφέρει αργά ή γρήγορα αφού έχει πολύ καλούς παίκτες.

Πιο πιθανή από ποτέ πάντως μοιάζει μια συνάντηση των δύο στα χιαστί ματς πλέον ιδιαίτερα μετά την ήττα της Ρεάλ από το Ζότς, κάτι που βοηθάει τον Ολυμπιακό να στρογγυλοκαθίσει στη 2η θέση ενώ ο Παναθηναικός λογικά θα κινηθεί μεταξύ 6ης και 7ης. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ας προετοιμαστούμε για μια σειρά ματσάρες! Με έτοιμους και τους δύο και τις προσθήκες δεμένες με το σύνολο , αν τελικά προκύψει σταύρωμα , η σειρά αναμένεται επιεικώς ...επική.

 
 
 
 
 
 
 

Σαν Σήμερα

27/04/1950

1950: Ο Red Auerbach αναλαμβάνει προπονητής στους Boston Celtics. Μερικά χρόνια και 9 πρωταθλήματα αργότερα θα αποσυρθεί απο την προπονητική για να αναλάβει GM της ομάδας των Κελτών.