Παρακαλώ περιμένετε...

Αναφορα Γιανκοβιτς στον ερασιτεχνικο αθλητισμο

  • 24/01/2021 -
    A1 Basket League
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές παικτών της Basket League, που απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε αρμόδια κατεύθυνση για άμεση επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στο περιθώριο της χθεσινής αναμέτρησης ΑΕΚ – Ιωνικός, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αναφέρθηκε στο εν λόγω θέμα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών, με την ελπίδα ότι «σύντομα θα βρεθεί μια λύση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αθλητή:

«Να πω κουράγιο στους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών. Ξέρω ότι δεν είμαι αρμόδιος. Έγινε μία προσπάθεια από τον ΠΣΑΚ, να καλυφθούν τα rapid tests για δύο μήνες. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση, γιατί το έχουμε ανάγκη σ’ αυτή τη χώρα. Υπάρχουν αθλητές που συντηρούν τις οικογένειες τους, με αυτά τα λεφτά. Εξίσου σημαντικό με την παιδεία είναι και η αθλητική παιδεία και μακάρι να επιστρέψουν και τα παιδιά στο να αθλούνται».

Σαν Σήμερα

19/05/1928

1928: Γεννιέται στην Νέα Υόρκη ο Dolph Sayes, ο 12 φορές MVP, πρωταθλητής με τους Syracuse Nations το 1955 αλλά και ένας από τους 50 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ σύμφωνα με ψηφοφορία του 1996 για τα 50 χρόνια της λίγκας.