Παρακαλώ περιμένετε...

Αναφορα Γιανκοβιτς στον ερασιτεχνικο αθλητισμο

  • 24/01/2021 -
    A1 Basket League
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές παικτών της Basket League, που απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε αρμόδια κατεύθυνση για άμεση επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στο περιθώριο της χθεσινής αναμέτρησης ΑΕΚ – Ιωνικός, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αναφέρθηκε στο εν λόγω θέμα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών, με την ελπίδα ότι «σύντομα θα βρεθεί μια λύση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αθλητή:

«Να πω κουράγιο στους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών. Ξέρω ότι δεν είμαι αρμόδιος. Έγινε μία προσπάθεια από τον ΠΣΑΚ, να καλυφθούν τα rapid tests για δύο μήνες. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση, γιατί το έχουμε ανάγκη σ’ αυτή τη χώρα. Υπάρχουν αθλητές που συντηρούν τις οικογένειες τους, με αυτά τα λεφτά. Εξίσου σημαντικό με την παιδεία είναι και η αθλητική παιδεία και μακάρι να επιστρέψουν και τα παιδιά στο να αθλούνται».

Σαν Σήμερα

02/10/1936

1936: Γεννιέται ο Dick Barnett, ένας guard ο οποίος έπαιξε για 14 χρόνια στο ΝΒΑ, και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα με τους NY Knicks. Η φανέλα με το νούμερο 12 είναι στην οροφή του Madison Square Garden προς τιμήν του.

1953: Γεννιέται ο Tom Boswell. Ένας ψηλός με όχι ιδιαίτερη καριέρα στο ΝΒΑ, ο οποίος όμως αποτέλεσε βασικό γρανάζι της Καντού για το double του 1981.