Παρακαλώ περιμένετε...

«Κινητρο σου ηταν μονο το ταξιδι, ποτε ο προορισμος»

  • 11/12/2020 -
    ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ/ΛΟΙΠΟΙ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο αποχαιρετά από τα παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο ατζέντης Πάνος Καπάζογλου.

Ο Σοφοκλής ανακοίνωσε την επίσημη απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με τον γνωστό ατζέντη να σκιαγραφεί τον χαρακτήρα του διεθνούς παίκτη, ο οποίος, όπως τονίζει «κατάφερε να ανέβει όλες τις κορυφές όπως αυτός ήθελε».

Αναλυτικά το μήνυμα:

 Αυτή την κάρτα την πήρα λίγο μετά το ντραφτ του 2003 από την εταιρεία που φτιάχνει αποκλειστικά αυτού του είδους τις κάρτες για τους παίκτες του ΝΒΑ. Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας που μου έδωσε μερικές μου είπε κράτησε τες γιατί μετά από μερικά χρόνια θα αξίζουν εκατοντάδες χιλιάδες η καθεμιά. Την έχω μπροστά στο γραφείο μου για να βλέπω κάθε μέρα τον μεγαλύτερο σταρ που συνεργάστηκα ποτέ και που κατάφερε να ανέβει όλες τις κορυφές όπως αυτός ήθελε και να φύγει όπως αυτός ήθελε. Μια χάρη θέλω να ζητήσω από όλους όσους θα γράψουν κάτι για τον Σοφοκλή και το αντίο του. Να μην διαβάσω την λέξη "αν" ή "τι θα γινόταν" ή την αμερικανιά "what if". 

Για τον Σοφο κίνητρο ήταν μόνο το ταξίδι ποτέ ο προορισμός. Κι επειδή στα ταξίδια του έφτανε πολύ γρήγορα βαριόταν, ξαναγύριζε πίσω να περιμένει τους άλλους που έκαναν 2 και 3 φορές την ίδια διαδρομή για να τον φτάσουν. Στο τέλος, συνήθισε να πηγαίνει πιο πολύ πίσω ή σημειωτόν που ξέχασε να φτάνει στον προορισμό. Τον είχε βρει, όμως, όσες φορές ήθελε και δεν καιγόταν να ξαναπάει.

Δεν έπαιξε στο ΝΒΑ, αλλά ένα πρωινό του Σεπτεμβρίου του 2006 απομυθοποίησε όλους τους σταρ του ΝΒΑ μόνος του, πήρε Ευρωλίγκα, πήρε πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ισραήλ, πήρε μετάλλια παγκόσμια και Ευρωπαϊκά. Λατρεύτηκε σε όποια ομάδα και αν έπαιξε. Νομίζω δεν υπάρχει άλλος αθλητής που μπορεί να μπει στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ σαν το σπίτι του. Στο Τελ Αβιβ είναι λαϊκός ήρωας. Το ότι πήρε 5.000 ψήφους στο τελευταίο all star σαν παίκτης του Ιωνικού ενώ δεν είχε πατήσει παρκέ θα είναι φαινόμενο προς διερεύνηση για τους αθλητικούς ιστορικούς του μέλλοντος.

Ο προορισμός σου είναι η Ειρήνη, ο Μάξιμος και η Λυδία. Εκεί είμαι σίγουρος ότι δεν θα βαρεθείς να φτάνεις ποτέ και θα κάνεις την διαδρομή κάθε μέρα και καλύτερα και με μεγαλύτερη συνέπεια. Βγάλε την αγοραφοβία από μέσα σου και άνοιξε την αγκαλιά σου και την ψυχή σου για να καταλάβεις πόσο πολύ σε αγαπάει όλος ο κόσμος και διάλεξε το βήμα που θα σε κάνει πραγματικά χαρούμενο από εδώ και πέρα. Θα είμαι κι εγώ κάπου εκεί γύρω "μπέμπη".

Σαν Σήμερα

14/06/1987

1987: Η Ελλάδα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας στον τελικό την Σοβιετική Ένωση με 103-101.