Παρακαλώ περιμένετε...

«Δηλωσεις»... Euroleague

  • 23/12/2020 -
    ΑΠΟΨΕΙΣ
    /
    BB TEAM

Του Σπύρου Κόγκα
 

Χαμός πραγματικός. Ας είναι καλά η Ευρωλίγκα (η δυνατότητα για διεξαγωγή αγώνων) έτσι ώστε οι υπόλοιποι απόντες παίκτες να κρατούν ζωντανή την επαφή τους με το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Η επαφή με το άθλημα δεν γίνεται μόνο μέσω της δράσης στο γήπεδο, αλλά και από την φλόγα των συναισθημάτων που αυτό δημιουργεί σε όλους ανεξάρτητα αν βρίσκονται στο παρκέ ή στον καναπέ.

Ο πρόλογος αυτός οφείλεται σε δύο σημαντικούς παίκτες της Ευρώπης. Στον Χάντερ της Μακάμπι και τον Τζέιμς της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι έκαναν ξεχωριστές δηλώσεις, που αγγίζουν τις δικές μας ευαίσθητες χορδές.

Ειδικότερα, ο Οθέλο Χάντερ μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, υποκλίθηκε στο ταλέντο του Νέντοβιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 39 πόντους, φωτίζοντας την ανωτερότητα του ταλέντου και του ενστίκτου εις βάρος κάθε αμυντικού σχεδιασμού.

«Αυτά που έκανε ήταν καταπληκτικά. Δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο, αλλά είμαι χαρούμενος που οι συμπαίκτες μου τον δυσκόλεψαν. Είχε ένα τρομερό βράδυ»

Πολύ όμορφο που ένας παίκτης εκδηλώνει τον θαυμασμό του για τον αντίπαλό του. Αυτό δεν γίνεται συχνά ή τουλάχιστον δεν εκφράζεται με τέτοια ακρίβεια. Ο Χάντερ όμως βρήκε τις κατάλληλες λέξεις και το είπε.

Από την άλλη πλευρά ο πυραυλοκίνητος Μάικ Τζέιμς έκανε μια ειλικρινή δημόσια τοποθέτηση στο δυσάρεστο συμβάν της Μπαρτελόνα με τον Ερτέλ.

«Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί δεν τον άφησαν να μπει στο αεροπλάνο. Πάντα πίστευα ότι η Μπαρτσελόνα είναι από τα χρυσά στάνταρ της EuroLeague, αλλά αν αυτό που είδαμε είναι αυτό που πραγματικά ισχύει, τότε είναι ντροπή».

Οι εποχές έχουν αλλάξει άρδην. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Έτσι και στον αθλητισμό που έχει εμπορευματοποιηθεί σε απίστευτο βαθμό, είναι απαραίτητο να μην ξεχνάμε να ζητάμε και να απαιτούμε παίκτες με προσωπικότητα. Δεν είναι μόνο μηχανές παραγωγής θεάματος, αλλά και άνθρωποι που έχουν κρίση και κάποιοι εξ’ αυτών μπορούν να την τεκμηριώνουν. Οθέλο και Μάικ, καλά παραδείγματα για copy paste…

Σαν Σήμερα

23/07/1957

1957: Γεννιέται ο Νίκος Γκάλης, ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Είναι η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής.